Pásový dumper Yanmar C50R-5A

  • Úvod
  • Pásový dumper Yanmar C50R-5A

Yanmar C50R-5A je nejnovější a zároveň největší pásový dumper od japonské společnosti Yanmar. Tento nový model se vyznačuje kompaktními rozměry, vysokým výkonem, bezkonkurenční odolností a unikátním podvozkem, díky kterému si snadno poradí s jakýmkoliv terénem. Nezastaví jej bahno, sníh, písek, měkká půda ani strmé svahy.

Podvozek dumperu C50R-5A používá hydraulický napínací systém, který výrazně snižuje prostoje stroje tím, že eliminuje potřebu provádět napínání pásů. Speciální montáž válců podvozku umožňuje lepší tlumení nárazů, prodlužuje životnost podvozku a zajišťuje pohodlnější jízdu. Široké pásy navíc poskytují vysokou stabilitu.

Dumper C50R-5A je vybaven otočným sedadlem, které je možné otočit o 180°, což umožňuje řidiči sedět a řídit dumper vždy ve směru jízdy. To zvyšuje bezpečnost a pohodlí při jízdě. Dumper je dále vybaven korbou se sklápěcími postraními klapkami, které usnadňují nakládání a vykládání materiálu. Další předností je vybavení uzavřenou prosklenou kabinou.

Vlastnosti Yanmar C50R-5A

  • Otočné sedadlo řidiče
    Speciálním otočné sedadlo, které se otáčí i s joysticky a pákami, což umožňuje řidiči vždy sedět a řídit ve směru jízdy. Tato unikátní vlastnost zvyšuje bezpečnost, viditelnost a snižuje nebezpečí poškození.
  • Otevírání na 3 stranách
    Korba je kromě standardní zadní klapky navíc vybavena sklápěcími postranními klapkami, které výrazně usnadňují a zrychlují nakládání a vykládání materiálu. Všechny klapky se dají otevřít samostatně.
  • Uzavřená kabina
    Plnohodnotná uzavřená a prosklená kabina s ochrannou konstrukcí ROPS a FOPS1 zvyšuje bezpečí řidiče při práci a poskytuje lepší ochranu proti vlivům počasí. Zadní stěna kabiny je navíc chráněna ocelovou mříží.
  • Spolehlivý motor Yanmar
    Spolehlivý vodou chlazený dieselový motor Yanmar 4TNV94FHT s přímým vstřikováním, filtrem pevných částic (DPF) a močovinou (SCR) o výkonu 83,2 kW / 111,6 HP. Motor je vybaven plně elektronickým ovládáním.
  • Komfortní obsluha
    Oblusha je snadná a pohodlná. V kabině je k dispozici dostatek místa, zejména pro nohy. Přístrojová deska má spínače a jiné ovládací prvky umístěny blízko LED obrazovky. Standardním vybavením je odpružená sedačka.
  • Snadná údržba
    Dumper má 3 velké kryty, které se dají lehce a doširoka otevřít. což umožňuje snadný přístup ke všem hlavním místům údržby a urychluje tak kontrolu a případné opravy. Intervaly údržby jsou prodlouženy na 500 motohodin a filtr sazí musí být vyčištěn dokonce jen jednou za 3 000 motohodin.
  • Systém pojezdu HST
    Nový vylepšený hydrostatický převodový systémem HST (HydroStatic Transmission) je vybaven funkcí, která zabraňuje zastavení motoru. Automatické řízení hydraulického tlaku umožňuje hladké a bezproblémové otáčení v rozsahu 360°, což vede ke zvýšení manévrovatelnosti, produktivity a pohodlí při řízení.
  • Digitální rozhraní
    Digitální rozhraní se základními informacemi o stroji s barevným displejem podává obsluze ty nejdůležitější informace o stroji, jako spotřeba paliva, počet motohodin, stav stroje, intervaly údržby, a v přívadě poruchy i informace o zjištěné závadě. Nově také informuje o případné nutnosti údržby filtru pevných částic (DPF).
  • Unikátní podvozek
    Hydraulický systém automatického napínání pásů eliminuje veškeré úkony související s napínáním pásů a snižuje tak zbytečné prostoje dumperu a provozní náklady. Speciální montáž válců podvozku umožňuje lepší tlumení nárazů což zvyšuje pohodlí řidiče a životnost sučástek. Celý podvozek je extrémně odolný a široké pásy zvyšují celkovou stabilitu.
Výkon motoru 83,2 / 111,6 kW/k.
Rychlost 7 km/h
Nosnost 3800 kg
Objem korby 2,3 m3
Rozměry (dxšxv) 4540x2200x2725 mm
Hmotnost 6015 kg

Praha

Zlínský kraj