Speciální traktory Deutz-Fahr 5DS / DV / DF / DF Ecoline

  • Úvod
  • Speciální traktory Deutz-Fahr 5DS / DV / DF / DF Ecoline

Od vinic a sadů, až po zahradnictví, krajinářství a komunální využití – nová speciální řada Deutz-Fahr 5DS, 5DV, 5DF a 5DF Ecoline je symbolem maximální produktivity a flexibility a splňuje i ty nejnáročnější požadavky zákazníků.

Přední strana byla zcela přepracována. Motory, chladicí systémy a palivové nádrže jsou nyní ještě více kompaktní. Tato řada se stává ve své třídě nejvíce agilní na trhu. Disponuje vysoce výkonnými motory FARMotion, převodovkou ECO PowerShift o rychlosti 40 km/h a různými hydraulickými variantami. S celkovým počtem 44 modelů s výkonem od 75 do 113 koní a možností vybavení, od high-tech až po ekonomický, nabízí DEUTZ-FAHR nejširší výběr modelů v této třídě.

Motor

Motory FARMotion – maximální výkon v kompaktní jednotce

  • Speciálně vyvinuté pro zemědělské aplikace
  • Vybaveny elektronickým vstřikováním s tlakem 2000 barů, novým konceptem ventilu, zvětšenými válci, novým designem klikové hřídele, systémem řízení elektronické recirkulace výfukových plynů (EGR) a katalyzátorem na oxidaci dusíku (DOC )
  • Maximální výkon a konstantní točivý moment i při nízkých otáčkách motoru

Spotřeba paliva, emise, vibrace a hluk byly minimalizovány. Mezi další nové funkce patří kompaktní chladicí systém se zvětšenou chladicí plochou, systém chlazení paliva, vzduchový kondenzátor, a vzduchový filtr Powercore s odstraněním prachu. Oba systémy podporují účinnost motoru a jsou navrženy pro dlouhé intervaly mezi údržby, stejně jako rychlou a přesnou servisní práci. Palivová nádrž je zabudována do přední nápravy a může být naplněna bez otevření kapoty. Obsahuje nejméně 55 litrů.

Převodovka

Maximální počet převodů a variability pro Vaši práci

  • Převodovka ECO PowerShift dosahující nejvyšší povolené pojezdové rychlosti 40 km/h
  • Efektivita, všestrannost a flexibilita
  • Trojstupňová převodovka PowerShift s pěti rychlostními stupni
  • Systém Stop&Go

Převodovka PowerShift s pěti rychlostními stupni je v této třídě traktorů jedinečná. Disponuje převodovými stupni 45 vpřed a 45 vzad. Pro větší komfort řidiče je možné provést změnu řazení stisknutím tlačítka na řadicí páce bez nutnosti stlačit spojku. Systém Stop & Go pro pohodlné startování a zastavení bez použití pedálu spojky je standardně součástí všech modelů s PowerShuttle. Rychlost 40 km / h ECO lze dosáhnout u všech modelů s použitím jakýchkoli pneumatik. Koncept "překročení rychlosti" výrazně snižuje spotřebu paliva a hladinu hluku během přepravních operací. Výsledkem je pak maximální účinnost a optimální komfort řidiče.

Hydraulický systém

Všestrannost a přizpůsobivost – přesně takové jsou nové speciální traktory DEUTZ-FAHR

  • Zvedací kapacita zadního tříbodového závěsu je až 2800 kg a volitelného předního tříbodového závěsus 1500 kg
  • Standardní výkon čerpadla je 54 l / min

Pro maximální výkon ve vaší vinici nebo sadu potřebujete maximální připojitelnost. Ta je zajištěna díky vysoké kapacitě zdvihu zadního tříbodového závěsu a to 2600 kg (u 5DF 2800 kg) a stejně tak kapacitě předního tříbodového závěsu – 1500 kg. Standardní výkon hydraulického čerpadla je 54 l/min, které poskytuje tu správnou sílu pro tři zadní hydraulické okruhy. Volitelně je možné dodat traktor s čerpadlem o výkonu 64 l/min třemi zadními a pěti předními hydraulickými okruhy. V oblasti zadního PTO tato řada disponuje rychlostmi 540, 540 ECO a 1000.

Kabina

Komfortní kabina pro Vaše maximální pohodlí při práci

  • Maximální viditelnost v každém směru
  • Kompaktní a úzká kabina bez hran, aby nebyly při práci poškozeny plodiny
  • Minimální hluk a vibrace v kabině

Komfort kabiny byl po nějakou dobu pouhým luxusem pro specializované traktory. U této řady je to zcela jinak. Nová kabina těchto speciálních traktorů splňuje nejvyšší normy DEUTZ-FAHR. Maximální viditelnost v každém směru při všech pracovních činností a bezpečnost je zajištěna. Z venku je kabina kompaktní a štíhlá. Neexistují žádné ostré hrany, které by mohly poškodit plodiny. Uvnitř vytváří špičkový design a pozitivní atmosféru vysoce kvalitní a lehké materiály. Klimatizační systém je výkonný a distribuce vzduchu je naprosto vyrovnaná. Sedm nastavitelných ventilačních trysek udržuje konstantní teplotu řidiče ve všech částech kabiny vždy konstantní.

Podrobná technická specifikace viz příloha pdf.

Jihočeský kraj