Sekačka Spider 3Rider

  • Úvod
  • Sekačka Spider 3Rider

Dlouho očekávaný model Spider 3Rider přináší řadu inovací - je výkonnější, a přesto dokáže být šetrnější k životnímu prostředí. Unikátní žací lišta dokonale kopíruje sečený terén a nabízí navíc dva režimy sečení.

Vynikající manévrovatelnost

Nezáleží na tom, zda sečete rozsáhlé, rovinné plochy nebo členité a svažité terény, SPIDER 3RIDER je první dálkově ovládaná sekačka s různými módy řízení, díky kterým se snadno a rychle pohybuje v jakémkoliv terénu.

3RIDER se s lehkostí otáčí kolem své osy, bezpečně a plynule zatáčí a jeho kola se otáčí v plném úhlu 360°. Směr sečení můžete měnit kdykoliv a kdekoliv, bez nutnosti složitého manévrování, či otáčení. Jakýmkoliv překážkám se vyhnete snadněji a plochu posečete efektivněji, než kdy předtím.

Nízkoenergetická koncepce

Unikátní konstrukce sekačky 3RIDER nespočívá pouze v pečlivě zvolených komponentech a originálním designu, ale především ve funkčnosti a nízkoenergetickém konceptu stroje. 

RIDER je poháněn dieselovým motorem Kubota o výkonu 24,8 HP, který poskytuje potřebnou sílu pro vysokou kvalitu zástřihu, zároveň ovšem spotřebuje nízké množství paliva a vyprodukuje výrazně méně emisí, než je tomu u těžké techniky.

Nízká spotřeba je dána především nízkou hmotností stroje, díky které je možné 3RIDER použít na plochách, kde by použití jakékoliv jiné těžké techniky bylo takřka nemyslitelné. Příkladem mohou být chráněné rezervoáry či vodárny.

Bezpečnost na prvním místě

Na trhu byste těžko hledali bezpečnější stroj než je SPIDER. Díky dálkovému ovládání je obsluha mimo nebezpečný pracovní prostor, není vystavena vibracím, hluku ani výfukovým spalinám sekačky. Vhodně zvolené těžiště stroje navíc znemožňuje jeho potenciální převrhnutí.

Při návrhu sekačky 3RIDER jsme kladli důraz také na ochranu fauny žijící v sečeném terénu. Z toho důvodu žací lišta obsahuje sadu 7 nožů s malým průměrem, které vytvářejí o poznání nižší sací efekt, než je tomu u běžných bubnových sekaček.

Pohonná jednotka

SPIDER 3RIDER je poháněn dieselovým motorem Kubota D1105. Vodou chlazený vznětový tříválec s výkonem 24,8 HP vyniká nízkou hmotností a minimální hlučností.

Inovativní prvky

Sekačka 3RIDER vyniká svojí unikátností v mnoha směrech:

  • Plovoucí podvozek - unikátní uložení ramene vedoucí ze středu sekačky - umožňuje přizpůsobení sekačky terénu
  • Plovoucí žací lišta - kopírování terénu vedoucí k vyšší efektivitě sečení
  • Změna jízdního režimu (Spider mode, Car mode, Zero Turn mode)
  • Možnost změny sečení na mulčování - zvyšuje všestrannost stroje
  • Lehkost stroje (využití konstrukce z hliníkových slitin a využití řemenových pohonů místo hydraulického systému) 
  • Šetrnost k sečenému povrchu (lehkost stroje, malé žací nože s malým sacím efektem)
  • Unikátní plně automatický čistič chladiče

Módy řízení

SPIDER 3RIDER je první dálkově ovládaná sekačka s více módy řízení, díky kterým je možné způsob řízení zcela přizpůsobit charakteru sečeného terénu. 

Patentem chráněný systém pojezdu Spider mód (také známý jako "tančící krok") je společný pro všechny modely sekaček SPIDER. Spider mode umožňuje pohyb stroje všemi směry, a to díky neomezenému a plynulému otáčení všech kol v plném úhlu 360°. Tento mód oceníte především na pozemcích s rychle se měnícím náklonem či tam, kde se jiné stroje pohybují jen s obtížemi. Stroj není nutné otáčet při nájezdech do nového řádku, výsledná produktivita sečení se z toho důvodu výrazně zvyšuje.

Při sečení rozsáhlých ploch a přejíždění mezi sečenými pozemky oceníte tzv. Car mód, díky kterému je zatáčení plynulejší a bezpečnější.

3RIDER nabízí navíc mód Zero Turn, během kterého se všechna kola natočí do úhlu 45° a celý stroj se lehce otočí kolem své svislé osy. Vše bez minimálního narušení travního povrchu.

Režimy sečení

Unikátní konstrukcí disponuje také žací lišta, která perfektně kopíruje terén a nabízí 2 režimy sečení. Snadnou výměnou 7 nožů je možné sečenou trávu precizně mulčovat a trávu mulčem hnojit. Trávu je také možné kosit a dále ji zpracovat.

Motor Kubota D1105 (vznětový tříválec)
Zdvihový objem 1123 ccm
Výkon motoru 24,8 k.
Palivo diesel
Palivová nádrž 20 l
Převodovka hydrostatická
Řízení 360°, 4 kola
Šíře pracovního záběru 154 cm
Výška sečení 50-200 mm
Max. svahová dostupnost do 35°
Kola / pneu 20 x 8.00-10
Rozměry (dxšxv) 2850x2000x1950 mm
Hmotnost 780 kg

kraj Vysočina