Zemědělský traktor Deutz-Fahr Řada 8 - 8280 TTV

  • Úvod
  • Zemědělský traktor Deutz-Fahr Řada 8 - 8280 TTV

Deutz-Fahr Řada 8 - 8280 TTV je spolehlivý, výkonný a plně připojený stroj s perfektní kombinací technologií pro profesionální farmáře a poskytovatele služeb. Nastavuje nové standardy, co se týká pohodlí pro řidiče, zrychlení na silnici a dynamických jízdních vlastností traktoru. Široká nabídka konfigurací dává možnost upravit si 8280 TTV pro jakýkoliv úkol a zcela ho přizpůsobit požadavkům zákazníka: od lehkých polních prací přes dopravu, pícninářství až po těžké polní práce a použití mimo zemědělský sektor. Nové designové prvky v kabině zajistí nevídanou úroveň komfortu a vytváří tak ideální prostředí pro dlouhé pracovní dny. Technologie chytrého zemědělství, jako SDF flotilový management nebo přijímač SR20, dělají z 8280 TTV traktor budoucnosti.

Motor

Dynamický výkon

  • 6válcový motor DEUTZ přeplňovaný dvěma turbodmychadly o obsahu 6,1 l (287 k)
  • Optimalizované spalování paliva a reaktivní a dynamické chování motoru díky vstřikovacímu čerpadlu s tlakem 2.000 bar
  • Maximální točivý moment 1.226 Nm při 1.500 ot/min
  • Čištění výfukových plynů systémem snižování emisí za použití částicového filtru a technologie selektivní katalytické redukce SCR
  • Hladký a tichý chod

8280 TTV pohání 6válcový motor DEUTZ přeplňovaný dvěma turbodmychadly o obsahu 6,1 l. Je navržen pro maximální výkon a účinnost. Nejmodernější Common Rail systém splňuje požadavky evropské emisní normy Stage V. Vstřikovací čerpadlo mazané olejem pracuje s vysokým vstřikovacím tlakem 2.000 bar, což optimalizuje spalování paliva a zajišťuje reaktivní a dynamické chování motoru. Správně zaoblená křivka točivého momentu tím pádem zajišťuje velké výkonové rezervy i v nízkých otáčkách motoru. Pro redukci oxidů dusíku jsou výfukové plyny čištěny systémem snižování emisí za použití částicového filtru a technologie selektivní katalytické redukce SCR.

Převodovka

Garantována vysoká účinnost

  • Plynulá převodovka TTV
  • Rychlost od 200 m/h až po 60 km/h
  • Dva automaticky řazené rychlostní rozsahy
  • Hladké jízdní vlastnosti
  • Vysoká efektivita díky kombinaci různých technologií, vysokému mechanickému přenosu síly a menšímu množství hydraulických komponent

Plynulá převodovka SDF T7780 nastavuje nové standardy v otázkách efektivity a ovladatelnosti. Díky inteligentnímu spojení stupňovité planetové převodovky, spojkové jednotky a dvou hydrostatických jednotek vznikla převodovka kombinující výhody každé z těchto částí a zajišťující absolutně optimální přenos síly. 8280 TTV ohromuje svou silnou akcelerací, hladkým zpomalením a rychlou odezvou na změny zatížení. Jednoduchá struktura převodovky se dvěma automaticky řazenými rychlostními rozsahy dovoluje hladké a automatické změny od nízkých až po vysoké rychlosti bez jakéhokoliv hluku či přerušení přenosu síly. S otáčkami motoru 1.830 ot/min při maximální rychlosti 60 km/h a 1.220 ot/min při 40 km/h ukazuje 8280 TTV svůj obrovský potenciál při transportních pracích.

Hydraulika a PTO

Zvyšuje produktivitu

  • Kapacita zdvihu zadního tříbodového závěsu 11.100 kg a předního 5.450 kg
  • Hydraulické čerpadlo o výkonu až 210 l/min.
  • Až 7 hydraulických okruhů (5 vzadu, 2 vpředu)
  • 3 rychlosti zadního PTO 540ECO/1000/1000ECO a 2 rychlosti 1000/1000ECO u předního

S maximální kapacitou zdvihu zadních ramen až 11.100 kg dokáže 8280 TTV uzvednout širokou škálu nářadí. Pro garanci maximální všestrannosti hydrauliky je 8280 TTV dostupný v různých konfiguracích, přičemž všechny disponují elektronickými ventily s průtokem až 140 l/min. Vzadu může mít až 5 hydraulických okruhů zároveň se dvěma okruhy vpředu.

Poprvé jsou volitelně nabízeny ploché rychlospojky hydraulických okruhů. Maximální průtok oleje dosahuje podle volby čerpadla až 210 l/min. S odebíratelným množstvím oleje 90 l a hydraulickým systémem Clean Oil s oddělenou nádrží na olej pracovní hydrauliky umožňují systémy 8280 TTV používat ještě těžší a složitější nářadí.

Připojení

Nová úroveň chytrého zemědělství

  • iMonitor3 jako centrální rozhraní pro ovládání různých aplikací včetně Xtend funkce, ovládání až 200 sekcí a automatického otáčení na souvrati Auto Turn
  • Přijímač SR20 GNSS pro různé úrovně přesnosti včetně Skybridge
  • Plná integrace různých ISOBUS funkcí včetně TIM propojení
  • Management dat pro spolehlivou výměnu dat včetně Agrirouteru 
  • Flotilový management pro plnou kontrolu údajů o stroji včetně jednoroční nebo víceleté licence

8280 TTV disponuje nejnovější technologií navádění a přenosu dat. Systém navádění spadající do volitelné výbavy přináší řidiči velké pohodlí a méně stresu během dlouhých pracovních dní na poli. Navíc dokáže snížit spotřebu paliva, opotřebení dílů, šetřit osivo a hnojiva tím, že traktor jezdí přímo bez překryvů a připojené nářadí přitom přesně zpracovává každý kousek země. S SDF flotilovým managementem (systémem řízení strojového parku) máte traktor 8280 TTV vždy pod kontrolou. Aplikace Vám umožňuje sledovat pozici stroje kdekoliv na světě. Systém může být použit pro plánování údržby, zjišťování informací o pohybu stroje a pro sběr dat o výkonu a spotřebě.

Kabina a brzdy

Maximální podpora pro řidiče

  • Digitální DAB+ rádio s handsfree a Bluetooth
  • USB nabíječka na chytré telefony, držák chytrého telefonu
  • Lišta na tablet se zásuvkou
  • Automatická klimatizace s přidanými výdechy
  • Chladnička na lahev
  • Pohodlné kožené sedadlo s aktivním klimatizačním systémem a výkyvem 22°, pohodlná kožená sedačka spolujezdce
  • Plně nastavitelná MaxCom loketní opěrka
  • Pneumatické odpružení kabiny
  • Inovativní systém brzd a odpružení

Pneumatické odpružení kabiny, počítačově analyzovaný tok vzduchu, použití vysoce kvalitních materiálů a prostornost kabiny traktoru 8280 TTV vytvářejí velice příjemné, pohodlné a produktivní pracovní prostředí. Ergonomické zpracování ovládacích prvků, jejich logické rozmístění a jasně prezentované informace dělají ovládání traktoru mnohem jednodušším a bezpečnějším. Došlo k oddělení kabiny od nově navržené kapoty, což udržuje teplo od motoru, vibrace a hluk vně kabiny a zvyšuje pohodlí řidiče na špičkovou úroveň. Díky novému MaxView čelnímu sklu a velkým oknům po stranách a vzadu na traktoru má řidič dokonalý přehled a maximální kontrolu nad připojeným nářadím. Výkonná LED světla s 50.000 lumeny zlepšují viditelnost ve všech venkovních podmínkách. Nová analogová přístrojová deska InfoCenterPRO s barevným digitálním TFT displejem uprostřed přináší řidiči za každé situace jasné a přesné informace. Díky fyzickým ovladačům mini MMI lze jednoduše nastavit veškeré parametry traktoru i bez použití dotykové obrazovky.

8280 TTV je jediný traktor ve své třídě vybavený suchými kotoučovými brzdami na přední nápravě pro dosažení maximální rychlosti 60 km/h a s nejvyšší celkovou přípustnou hmotností 16 tun. S užitečným zatížením až 6.500 kg obsluha nikdy nepřekročí nejvyšší přípustnou hmotnost ani s tím nejtěžším nářadím. 8280 TTV lze navíc vybavit inteligentním brzdovým systémem pro přívěsy. S dvousystémovými hydraulickými brzdami může řidič připojit oba typy přívěsů – s evropskou homologací i bez ní. Systém automaticky rozpozná typ brzd připojeného přívěsu a přizpůsobí brzdný výkon jeho potřebám. Inteligentní a adaptivní odpružení dává traktoru maximální stabilitu – nezávisle na rychlosti traktoru. Inovativní Anti-Dive systém zvyšuje bezpečnost stabilizací vozidla při brždění. Systém posílení brzdného účinku zajišťuje maximální brzdný výkon při minimálním sešlápnutím pedálu.

Spolehlivost

Inovativní německé technologie

8280 TTV se vyrábí v nejmodernější továrně v Evropě (DEUTZ-FAHR LAND, Lauingen) z kvalitních komponentů od renomovaných dodavatelů. Díky tomu je tento stroj nevídaně spolehlivý. V kombinaci s inovativním systémem precizního zemědělství nabízí 8280 TTV přizpůsobitelná technologická řešení pro maximální efektivitu na poli i na silnici. Je to Váš spolehlivý partner při optimalizaci ekonomických nákladů všech Vašich činností.

Max. výkon motoru 211 / 287 kW/k.
Počet válců 6
Zdvihový objem 6058 ccm
Maximální točivý moment 1226 Nm
Palivová nádrž 505 l
Maximální rychlost 60 km/h
PTO 540ECO/1000/1000ECO ot./min.
Zvedací kapacita zadního TBZ 11100 kg

Jihočeský kraj