Traktorová sekačka Kubota ZD1211 Zero Turn

  • Úvod
  • Traktorová sekačka Kubota ZD1211 Zero Turn

Kompaktní profesionální sekačka Kubota ZD1211 Zero Turn vybavená systémem Zero Turn (otáčecí rádius 360°), vybavená výkonným naftovým motorem je vzhledem k rozměrům dobře ovladatelná a vysoce výkonná, robustní a dostatečně odolná, aby vydržela zatížení nepřetržitého každodenního používání.

Díky širokým nízkoprofilovým pneumatikám snižuje na minimum poškození travního porostu a zajistí optimální stabilitu zejména ve svažitém terénu. Tyto užitné vlastnosti, prodloužení servisních intervalů a možnost jednoduché přístupu k motoru a sečení při údržbě jsou předpokladem spolehlivého a efektivního plnění nejnáročnějších požadavků profesionálních i privátních uživatelů.

Klíčové vlastnosti Kubota ZD1211 Zero Turn

  • 25 koní, úsporný kapalinou chlazený motor Kubota D1105, 3-válec
  • Zero Turn – 2 páky řízení a pojezdu
  • 3-nožové sečení 1,5 m s bočním nebo zadním výhozem, mulčování
  • Profesionální, málo hlučná, robustní a úsporná
  • Stačí jeden velmi kvalitní model

Silné sekačky pro profesionály

Sekačky Kubota dosáhly dlouholetým vývojem a sbíráním zkušeností maximálního výkonu při snížení zátěže životního prostředí. Proto není model ZD1211 žádnou výjimkou, pokud jde o kvalitu sečení, obratnost a životnost stroje. Pracovní záběr 1 520 mm, tři nože a skelet sečení 140 mm dokáže kvalitně posekat i vzrostlou trávu na nerovném terénu. Speciální přepážky na vnitřní straně skeletu udržují trávu v ideálním postavení pro následné sečení. Oba druhy sečení, boční i zadní výhoz jsou konstruovány i pro efektivní mulčování. Celá souprava na mulčování je v dodatečné výbavě.

Nová přístrojová deska využívá tekuté krystaly

Velký LCD displej, největší v této kategorii strojů, zajišťuje pro obsluhu za každých podmínek přehled a kontrolu funkce stroje. Uspořádání kontrolek a přístrojů hlídá a signalizuje zapnutí sečení, tlak oleje, teplotu chladící kapaliny, množství paliva a elektrický okruh. Přepnutím se zjistí počet Mth, otáčky motoru a dobu do pravidelné servisní kontroly.

Nové uspořádání ovladačů

Nastavovací kolečko výšky řezu v dosahu levé ruky v kombinaci s nožním pedálem zdvihu skeletu sečení zajistí rychlou reakci. 6 pozic fixuje sečení ve výškách 25–125 mm.

Nové nízkoprofilové pneumatiky

Zadní pneumatiky s nízkým profilem podstatně zlepšují stabilitu a zajišťují lepší trakci na travnatém podloží. Široké pneumatiky chrání trávník před poškozením.

Originální převodovka Kubota

Ve spojení s hydrostatickou převodovkou Kubota HST dosahuje model ZD maximálního výkonu při práci. Bezřemenová konstrukce pohonu převodovky prodlužuje servisní intervaly a podstatně snižuje náklady.

Nová pohodlnější sedačka

Díky této sedačce se snižuje únava obsluhy. Nastavitelné područky, bederní opěrka a nové polstrování poskytuje vysokou úroveň komfortu. Sedačku můžete nastavit podélně a najít ideální pozici a zůstat produktivní po celý den.

Snadný přístup k převodovce sečení a motoru

Žací ústrojí ZD1211 má prodloužený servisní interval. Z tohoto důvodu je v podlaze servisní otvor pro snadnou kontrolu převodovky sečení. Velký úhel otevření krytu motoru umožňuje snadný přístup k filtrům, kontrole oleje v motoru a celkové údržbě.

Servisní systém Kubota usnadňuje údržbu

Rutinní údržba nebo kontrola nožů u sečení je díky inovovanému zvedacímu systému velmi rychlá a snadná. Pouze pomocí otáčení jedné páky dojde k rychlému zvednutí přední části.

Mulčovací zařízení

Žací ústrojí je možné doplnit mulčovacím zařízením se snadnou a rychlou montáží, které rozděluje posečenou trávu přímo po trávníku a zaručuje tak kompaktnější střih.

Model

Motor

Výkon motoru

Palivová nádrž

Převodovka

Pojezdová rychlost

Žací ústrojí

Šíře pracovního záběru

Celková délka

Celková šířka

Celková výška

Hmotnost

ZD1211R 60 Zero Turn

ZD1211R 60 Zero Turn

ZD1211R 60R Zero Turn

ZD1211R 60R Zero Turn

Kubota D1105

Kubota D1105

max. 18,5 / 24,8 kW/k.

max. 18,5 / 24,8 kW/k.

49 l

49 l

hydrostatická

hydrostatická

0-17 / 0-8,5 km/h

0-17 / 0-8,5 km/h

mezinápravové s bočním výhozem

mezinápravové se zadním výhozem

152 cm

152 cm

2260 mm

2260 mm

1890 mm

1890 mm

2000 mm

2000 mm

790 kg

790 kg