Traktorová sekačka Kubota G231LD/HD

  • Úvod
  • Traktorová sekačka Kubota G231LD/HD

Dieselový profesionální žací traktor Kubota G231LD/HD s integrovaným sběrným košem o objemu 400 l.

Klíčové vlastnosti Kubota G231LD/HD

  • 22 HP, úsporný kapalinou chlazený motor Kubota D902, 3-válec 
  • 2-nožové sečení 1,22 m
  • Ppohon nožů převodovkou v olejové lázni
  • Hydrostatická variabilní převodovka, maximální rychlost 19 km/h
  • Možnost sečení mokré trávy do 50 cm, výhoz do koše 560 l (model LD – vyprazdňování na zem) a 640 l (model HD – vyprazdňování do 1,97 m)
  • Hydrostatické řízení, stavitelný volant, uzávěra diferenciálu
  • Schváleno pro provoz na pozemních komunikacích
  • Elektromagnetická spojka sečení

Se svým vynikajícím žacím výkonem a jednoduchou obsluhou vám nové sekačky řady G umožňují snadno zvládnout i ty nejnáročnější úkoly. Robustní konstrukce a legendární spolehlivost Kubota dotvářejí obrázek a nastavují nové standardy v této třídě. Ať už pracujete v parku, nebo ve vysoké, husté trávě – zde všude dokazují nové sekačky řady G svoji výjimečnou třídu. Při takto vysoké efektivitě práce je vždy i čas na chat. Toto vše zaručuje velký zájem o modely G a pro obsluhu poděkování za dobře odvedenou práci.

Motor

3válcový, kapalinou chlazený vznětový motor Kubota s objemem 898 cm3 a výkonem 22HP (G231), nebo 1 001 cm3 a výkonem 25,2 HP (G261). Motor Kubota nabízí vysokou účinnost při sečení velkých parkových trávníků, při celodenním nasazení i při sečení nepravidelně udržovaných ploch.

Přenos výkonu motoru

Robustní variabilní hydrostatická převodovka mění směr jízdy vpřed/vzad stisknutím příslušné strany jednoho kolébkového pedálu. Převodovka dokáže plynule reagovat na zatížení systému při jízdě i sečení. K udržování konstantní rychlosti jízdy pomáhá standardně montovaný tempomat. Kardanový hřídel, který pohání nové přepracované žací ústrojí a úhlová ozubená kola převodovky, která přenášejí energii na nože, jsou profesionální řešení, které zaručuje spolehlivost a vysokou životnost sekačky.

Žací ústrojí

Extrémně robustní ocelový svařenec sečení umožňuje obsluze kosit velké trávníky bez poškození povrchu i za velmi nepříznivých podmínek. Záběr sečení je u modelu 231 1,22 m (48ˮ). Modely G 261 mají dvě varianty záběru sečení : model LD – 1,37 m (54ˮ), model HD 1,22 m (48ˮ) nebo 1,37 m (54ˮ) – volba kompletního modelu. Sekačka se dokáže pohybovat rychlostí až 19 km/h., což je nejvyšší rychlost mezi srovnatelnými modely všech značek. Zdvih sečení zajišťuje křížový joystick a elektromagnetickým ventilem (zdvih sečení a vyprazdňování koše). Skelet sečení je výškově nastavitelný mezi 25 a 102 mm pomocí stavitelného kolečka ve 13 polohách. Svoji neuvěřitelnou účinnost nabízí sekačka díky přepracovanému velkému přechodovému tunelu mezi sečením a sběrným košem. Problémy s eventuálním sníženým průchodem posečené trávy eliminují dvě čisticí klapky na skeletu sečení a v již zmíněném přechodovém tunelu. Tyto klapky jsou ovládány ze sedadla řidiče.

Sběrný koš na trávu

Standardní specifikace modelu G231 zahrnuje sběrný koš na trávu. Model LD o objemu 560 l, HD má koš o objemu 640 l. Vyprazdňování ovládá obsluha ovladačem z místa sedačky. Hydraulika vyprázdní koš u modelu LD na zem, u modelu HD do výšky 1 970 mm. Příslušenství: silniční výbava pro provoz na pozemních komunikacích, sněhová radlice, zametací kartáč, sypač, závěs na přívěs, odstavný stojan na koš (model HD).

Motor Kubota Z602
Výkon motoru 11,2 / 15,2 kW/k.
Palivová nádrž 19 l
Převodovka hydrostatická
Pojezdová rychlost 0-13,5 vpřed / 0-10 vzad km/h
Žací ústrojí mezinápravové sečení s integrovaným sběrným košem
Šíře pracovního záběru 106,7 cm
Objem koše 400 l
Celková délka 2820 mm
Celková šířka 1210 mm
Celková výška 1930 mm
Hmotnost 580 (LD) / 600 (HD) kg