Traktorová sekačka Kubota F391

  • Úvod
  • Traktorová sekačka Kubota F391

Kubota F391, pokračovatel velmi oblíbené řady sekaček F s využitím na velké plochy travnatých porostů a pro možné použití při údržbě chodníků ve městech. Motor Kubota samozřejmě splňuje emisní normu Stage V. Díky své konstrukci a parametrům nabízí celou řadu pozoruhodných užitných vlastností – sílu, ovladatelnost, výkonnost, hospodárnost a pohodlí obsluhy, které jí umožní provádět velmi kvalitně veškeré žací práce. Převodovka je hydrostatická, ovládání směru jízdy vpřed/vzad jedním pedálem. Model F391 se nabízí v provedení 4WD pro použití i v nejtěžších podmínkách s funkcí automatické aktivace 4WD při prokluzu kol přední nápravy, nebo s přímým pohonem 4WD a uzávěrou diferenciálu na přední nápravě. Hydraulická spojka hnací hřídele sečení je doplněna mokrou brzdou v olejové lázni, která zaručuje okamžité zastavení žacích nožů při vypnutí pohonu.

Klíčové vlastnosti Kubota F391

  • 36,9 HP, úsporný kapalinou chlazený motor Kubota V1505, 4-válec
  • 2-stupňová hydrostatická převodovka
  • 4x4 s automatickou aktivací (4WD)
  • Profesionální sekačka s čelním sečením a řiditelnou zadní nápravou
  • 3-nožové sečení 1,52 m s bočním výhozem nebo zadním výhozem
  • Profesionální, málo hlučná, robustní a úsporná

Hydrostatická převodovka

Díky hydrostatické převodovce, ovládané nožním pedálem, je možné provádět rychlou a plynulou změnu rychlosti. Sešlápnutím tohoto jízdního pedálu docílíte nejvhodnější rychlost při sečení nebo přepravě. Stejný pedál umožňuje jízdu vpřed/vzad, a to sešlápnutím přední nebo zadní části tohoto pedálu. Model F391 má pomocí automatické spojky možnost aktivace pohonu zadní nápravy (na 4WD) při prokluzu přední hnací nápravy, nebo přímé zapojení 4WD.

Žací ústrojí

Tří nožové žací ústrojí s bočním nebo zadním výhozem je poháněno kardanovým hřídelem. Nože jsou rozmístěny tak, že je zabráněno jejich možnému „potkání“, ale současně dokonale pokrývají sečenou plochu. Modely F391 se dodávají se sečením se záběrem 1,52 cm. Možná je i dodatečná mulčovací sada. Minimální poloměr neposečené plochy je pouze 0,35 m. Nádrž na 61 l má kapacitu pro plné celodenní maximální nasazení i při práci se sběrným košem s objemem 960 l. To vše díky 3válcovému motoru Kubota o výkonu 24,5 HP, splňujícímu emisní normu Stage V. Komfort obsluhy zvyšuje kvalitní stavitelná sedačka, polohovatelný volant a přehledné kontrolky. Hladká rovná podlaha v místě obsluhy usnadňuje nástup a nabízí dostatečný prostor pro nohy. Pro model F391 je možné využít i čelní mulčovací sečení TEG 1600.

Servisní poloha

90° servisní poloha usnadňuje servisní činnost obsluze.

Motor Kubota V1505
Výkon motoru max. 27,1 / 36,9 kW/k.
Palivová nádrž 61 l
Převodovka hydrostatická
Pojezdová rychlost vpřed 0-20 / vzad 0-10 km/h
Žací ústrojí čelní s bočním/zadním výhozem
Šíře pracovního záběru 152 cm
Objem koše 850 (na přání) l
Celková délka 2530 (bez sečení) mm
Celková šířka 1370 (bez sečení) mm
Celková výška 1985 mm
Hmotnost 853 kg

Jihočeský kraj

Pardubický kraj

Plzeňský kraj

Středočeský kraj

Ústecký kraj