Traktorová sekačka Kubota F251

  • Úvod
  • Traktorová sekačka Kubota F251

Dieselový profesionální žací traktor Kubota F251 s čelním sečením se záběrem 152 cm.

Klíčové vlastnosti Kubota F251

  • 24,5 HP, úsporný kapalinou chlazený motor Kubota D1105, 3-válec
  • 2-stupňová hydrostatická převodovka
  • 2x4 (WD), nebo 4x4 s automatickou aktivací (4WD)
  • Profesionální sekačka s čelním sečením a řiditelnou zadní nápravou
  • 3-nožové sečení 1,52 m s bočním výhozem
  • Profesionální, málo hlučná, robustní a úsporná

Pozoruhodné užitné vlastnosti

Kubota F-251, pokračovatel velmi oblíbené řady sekaček F s využitím na velké plochy travnatých porostů a pro možné použití při údržbě chodníků ve městech. Motor Kubota samozřejmě splňuje emisní normu Stage V. Díky své konstrukci a parametrům nabízí celou řadu pozoruhodných užitných vlastností – sílu, ovladatelnost, výkonnost, hospodárnost a pohodlí obsluhy, které jí umožní provádět velmi kvalitně veškeré žací práce. Převodovka je hydrostatická, ovládání směru jízdy vpřed/vzad jedním pedálem. Model F-251 se nabízí ve dvou variantách, provedení WD je pouze s pohonem předních větších kol, 4WD pro použití i v nejtěžších podmínkách s funkcí automatické aktivace 4WD při prokluzu kol přední nápravy, nebo s přímým pohonem 4WD a uzávěrou diferenciálu na přední nápravě. Hydraulická spojka hnací hřídele sečení je doplněna mokrou brzdou v olejové lázni, která zaručuje okamžité zastavení žacích nožů při vypnutí pohonu.

Hydrostatická převodovka

Díky hydrostatické převodovce, ovládané nožním pedálem, je možné provádět rychlou a plynulou změnu rychlosti. Sešlápnutím tohoto jízdního pedálu docílíte nejvhodnější rychlost při sečení nebo přepravě. Stejný pedál umožňuje jízdu vpřed/vzad, a to sešlápnutím přední nebo zadní části tohoto pedálu. Model F-251 má pomocí automatické spojky možnost aktivace pohonu zadní nápravy (na 4WD) při prokluzu přední hnací nápravy, nebo přímé zapojení 4WD.

Žací ústrojí

Třínožové žací ústrojí s bočním nebo zadním výhozem je poháněno kardanovým hřídelem. Nože jsou rozmístěny tak, že je zabráněno jejich možnému „potkání“, ale současně dokonale pokrývají sečenou plochu. Modely F-251 se dodávají se sečením se záběrem 1,52 cm. Možná je i dodatečná mulčovací sada. Minimální poloměr neposečené plochy je pouze 0,35 m. Nádrž na 61 l má kapacitu pro plné celodenní maximální nasazení i při práci se sběrným košem s objemem 960 l. To vše díky 3válcovému motoru Kubota o výkonu 24,5 HP, splňujícímu emisní normu Stage V. Komfort obsluhy zvyšuje kvalitní stavitelná sedačka, polohovatelný volant a přehledné kontrolky. Hladká rovná podlaha v místě obsluhy usnadňuje nástup a nabízí dostatečný prostor pro nohy. Pro model F-251 je možné využít i čelní mulčovací sečení TEG 1600.

Servisní poloha

90° servisní poloha usnadňuje servisní činnost obsluze.

Motor Kubota D1105
Výkon motoru 18,5 / 24,5 kW/k.
Palivová nádrž 61 l
Převodovka hydrostatická
Pojezdová rychlost vpřed 0-20 / vzad 0-9 km/h
Žací ústrojí čelní s bočním/zadním výhozem
Šíře pracovního záběru 152 cm
Celková délka 2450 (bez sečení) mm
Celková šířka 1370 mm
Celková výška 1985 mm
Hmotnost 741 kg