Traktor Same Frutteto S/V ActiveDrive

  • Úvod
  • Traktor Same Frutteto S/V ActiveDrive

Nová řada traktorů Same Frutteto S/V ActiveDrive ztělesňuje pokročilou technologii SAME a dlouholetou zkušenost s vývojem a výrobou specializovaných traktorů. Tato řada dále nabízí srozumitelnější, a přesto rozličnější škálu různých modelů jako odpověď na velmi různorodé potřeby dnešních sadařů a vinařů a jejich stále více specifických potřeb. Traktory SAME Frutteto jsou tak nabízené hned v několika rozdílných verzích.

Klíčové vlastnosti Same Frutteto S/V ActiveDrive

  • Motor
    Více výkonu. Více hospodárnosti. Prostě jedinečné. Vedle časem ověřených 3- a 4válcových motorů SDF řady 1 000 jsou nové traktory SAME Frutteto nabízeny se zcela nově vyvinutými motory FARMotion, které díky pokročilé technice plní aktuální emisní normu Euro 3B (Tier 4i), bez filtru pevných částic nebo systému SCR.
    Nové motory nepřinesly pouze lepší výkon a nové technologie. Zaměření na kompaktní rozměry již při jejich konstrukci přineslo i zkrácení rozvoru, a tedy zvýšení obratnosti všech jimi vybavených modelů. Nové 3- a 4válcové motory FARMotion používají nejmodernější motorovou technologii, díky které dosahují špičkových výkonů při minimální spotřebě paliva. Sázka na osvědčené konstrukční řešení naopak garantuje dlouhodobou spolehlivost a bezporuchovost.
    Křivky výkonu a točivého momentu motorů FARMotion jsou optimalizované pro potřeby nejrůznějších zemědělských činností s extrémně nízkou specifickou i reálnou spotřebou v celém provozním rozsahu motoru. Výhod, které nabízí tyto motory, je ale více: kompaktní rozměry umožňují dosažení velmi krátkého rozvoru, a přitom vysokého maximálního úhlu natočení předních kol. Snížená hladina vibrací a hluku znamenají zvýšení komfortu pro obsluhu.
    Klíčovou charakteristikou je pak: snížený objem na válec, pouhých 962 cm3, elektronicky ovládaný vstřikovací systém CommonRail s tlaky až 2 000 barů, chlazená externí recirkulace výfukových plynů (EGR) a dieseloxidační katalyzátor (DOC). Všechny tyto inovace spolu s upravenou geometrií spalovací komory umožňují traktorům SAME Frutteto využít plného potenciálu těchto motorů, minimalizovat provozní náklady a zvýšit celkovou účinnost. Motory FARMotion jsou zároveň vybaveny automatickým nastavováním ventilů.
  • Převodovka
    Postavena na zkušenostech předního výrobce speciálních traktorů. Převodovky modelové řady SAME Frutteto přinášejí pokrokové technologie do segmentu speciálních sadařských a vinařských traktorů. Převodovky jsou výsledkem obrovských zkušeností firmy SAME, která byla vždy pilotním dodavatelem v konstrukci a vývoji převodovek a převodovek pro specializované použití, které přesně odpovídají potřebám uživatelů.
    Powershift a ComfortClutch
    Převodovky s funkcí řazení pod zátěží (Powershift) umožňují obsluze rychlou změnu převodového stupně bez přerušení toku síly a bez nutnosti použití spojkového pedálu. Díky tomu je dosažení ideální pracovní rychlosti pro práci snazší, stejně jako možnost reagovat na změnu v zátěži bez nutnosti přerušovat tok síly – traktor i nářadí tak vždy pracuje za optimálních podmínek.
    Overspeed
    Pro dosažení špičkové efektivity přenosu síly a provozu mohou být traktory Frutteto vybaveny převodovkou Overspeed. Tyto převodovky mají specificky zvolené převodové poměry umožňující dosažení maximální rychlosti 40 km / h v ekonomických otáčkách motoru.
  • Hydraulický systém
    Impozantní výkon, neuvěřitelná variabilita. Obrovská síla zadního tříbodového závěsu a hydraulický výkon dostatečný i pro množství hydraulických okruhů, kterými je traktor SAME vybaven. To jsou zásadní parametry hydraulických systémů těchto specializovaných strojů.
    Traktory SAME Frutteto mohou být vybaveny buď hydraulickým systémem s jedním výkonným čerpadlem nebo na přání dodávaným tandemovým čerpadlem s průtokem až 38 + 26 l / min. Druhá volba dále zvyšuje variabilitu použití těchto pokročilých strojů. I v případě počtu hydraulických okruhů je k dispozici hned několik variant.
    Zadní hydraulické okruhy: celkem 3 okruhy s možností regulace průtoku a jednoho okruhu s plovoucí polohou.
    S efektivním a přesným ovládáním zvládnete každou práci.
    Specifická geometrie ramen tříbodového závěsu a zdvihacích táhel v kombinaci s robustní konstrukcí a všech komponentů umožňují dosažení vynikající zdvihací kapacity zadního tříbodového závěsu i pro ty největší výzvy.
  • Kabina
    Příkladná ergonomie a funkční design – pohodlí a vždy plná kontrola nad strojem. Kabiny nové řady Frutteto jsou ztělesněním nejlepších řešení v oblasti komfortu, ergonomie, funkčního provedení a vzhledu. Náš cíl je aby Vaše práce byla pohodlnější a ziskovější.
    Traktory SAME Frutteto jsou dostupné s kabinami, u kterých je možné použít ráfky až do velikosti R28. Na výběr jsou dále dvě verze platformy v případě že není požadována kabina. Širší verze umožňuje stejně jako kabina použití R28, Užší pak kola o velikosti R20 nebo R24. Kabiny traktorů SAME Frutteto byly vyvinuty speciálně pro tuto řadu. Jejich moderní 4sloupková konstrukce a jednodílné přední sklo bez středových příček umožňuje opravdu nezastřený výhled kolem celého stroje včetně zcela volného výhledu na vpředu uchycené nářadí. Velkorysost se v nových kabinách projevuje i v prostornosti a perfektním prostředí. Nové kabiny tak vždy nabízejí dostatek místa i v oblasti kolem pasu a nad hlavou. Výkonný klimatizační systém se stará o vždy perfektní klima. V neposlední řadě výrazně přispívá komfortu i nový motor FARMotion a použití speciálních tlumících materiálů.
    Prostor řidiče a všechny ovládací prvky jsou rozmístěny ergonomicky v dosahu řidiče. I u řady Frutteto je použito barevné rozlišení jednotlivých prvků pro jasné označení, do jaké funkční skupiny daný ovládací prvek patří. Díky tomu se každý rychle v kabině zorientuje. Klimatizační systém dodává čerstvý vzduch do kabiny rovnoměrně pomocí mnoha nastavitelných výdechů a udržuje optimální teplotu v třeskutých mrazech stejně jako v letním parnu.

Model

Max. výkon motoru

Jmenovité otáčky

Max. krouticí moment

Zdvihový objem

Počet válců

Max. zvedací kapacita

Frutteto S/V ActiveDrive 80

Frutteto S/V ActiveDrive 80

Frutteto S/V ActiveDrive 90

Frutteto S/V ActiveDrive 90

Frutteto S/V ActiveDrive 90.4

Frutteto S/V ActiveDrive 90.4

Frutteto S/V ActiveDrive 100

Frutteto S/V ActiveDrive 100

Frutteto S/V ActiveDrive 105

Frutteto S/V ActiveDrive 105

Frutteto S/V ActiveDrive 115

Frutteto S/V ActiveDrive 115

55,4 / 75 kW/k.

61,5 / 83 kW/k.

61,8 / 84 kW/k.

67 / 91 kW/k.

71,5 / 97 kW/k.

79 / 107 kW/k.

2200 ot./min.

2200 ot./min.

2200 ot./min.

2200 ot./min.

2200 ot./min.

2200 ot./min.

342 Nm

354 Nm

354 Nm

369 Nm

408 Nm

435 Nm

2887 ccm

2887 ccm

3849 ccm

2887 ccm

3849 ccm

3849 ccm

3

3

4

3

4

4

2800 kg

2800 kg

2800 kg

2800 kg

2800 kg

2800 kg

13 z 6 modelů

Jihomoravský kraj