Svahová sekačka Spider Cross Liner

  • Úvod
  • Svahová sekačka Spider Cross Liner

Spider CROSS LINER je nejnovějším a zároveň nejmenším modelem dálkově ovládaných sekaček Spider. Nadchne Vás svojí unikátní konstrukcí, snadností ovládání a extrémní svahovou dostupností. Samozřejmostí je pohon všech čtyřech kol, možnost pohybu stroje do všech stran a účinný systém mulčování.

Unikátní konstrukce

I pro tento model sekačky Spider platí, že se vyznačuje zcela unikátní konstrukcí. Je vybavena patentovaným systémem pojezdu (tzv. tančící krok), díky kterému se dokáže pohybovat všemi směry, což oceníte především ve členitém terénu, při sečení podél překážek či přejíždění do nových řádků. V kombinaci s kompaktními rozměry stroje se navíc sečení pod překážkami stává hračkou.

Na rozdíl od ostatních modelů Spider, je CROSS LINER vybaven tzv. plovoucím podvozkem, který je založen na principu výkyvných ramen a stroj proto dokonale kopíruje i složitý terén.

Extrémní svahová dostupnost

Charakteristickou vlastností sekaček Spider je extrémní svahová dostupnost, které je dosaženo kombinací patentovaného systému pojezdu, nízkého těžiště stroje a integrovaného jistícího navijáku. Bez obav proto můžete sekat svahy o náklonu až 55°.

Dálkové ovládání

Většina funkcí sekačky je ovládána dálkově prostřednictvím dálkového ovladače. Jelikož operátor nesedí přímo na stroji, ale má jej plně pod kontrolou z bezpečné vzdálenosti, není vystaven nežádoucím vibracím, prachu, zplodinám či riziku pádu. V neposlední řadě je ovládání na dálku mnohem efektivnější, neboť je možné směr pohybu měnit nárazově, což v případě ovládání ze stroje není ani bezpečné, ani pohodlné.

Využití

V porovnání s modelem ILD01 je CROSS LINER primárně určen pro sečení pravidelně udržovaných ploch. Díky svému nízkému profilu se snadno dostane i do těžko dostupných míst, jako je například průjezd pod solárními panely. CROSS LINER perfektně seče jak příkrý, tak rovný terén.

Motor Honda GXV390
Zdvihový objem 389 ccm
Výkon motoru 10,2 k.
Palivo bezolovnatý benzín
Palivová nádrž 4 l
Převodovka hydrostatická
Řízení 360°, 4 kola
Šíře pracovního záběru 65 cm
Výška sečení 40-100 mm
Max. svahová dostupnost 41° (55° za použití integrovaného navijáku)
Kola / pneu 13x5.00-6
Rozměry (dxšxv) 980x1110x600 mm
Hmotnost 175 kg

kraj Vysočina