Rypadlo Yanmar ViO50-6B

  • Úvod
  • Rypadlo Yanmar ViO50-6B

Yanmar ViO50-6B je pásové rypadlo konceptu ViO – s nulovým přesahem zádě. Ideální pro nasazení ve stísněných prostorech, jednoduchá přeprava, komfortní obsluha. Mimořádná patentovaná konstrukce robustního výložníku stroje s mimoosým kopáním a vysokými rypnými a zvedacími silami.

Vlastnosti Yanmar ViO50-6B

  • Snížená hlučnost
    Inženýři Yanmaru kladli důraz na nalezení nových cest jak snížit hlučnost v kabině. Díky novému řešení konstrukce kabiny došlo ke snížení hlučnosti až o 3 dB(A), což zvyšuje pohodlí obsluhy minirypadla ViO50-6B.
  • Vylepšená cirkulace
    Rozložení a oběh vzduchu v kabině byl vylepšen díky novému optimálnímu umístění 6 větracích otvorů. Nové řešení zajišťuje dokonalé odmlžování oken a přispívá ke zvýšení pohodlí obsluhy, obvzláště za horkého počasí.
  • Automatická 2. rychlost
    Minirypadlo ViO50-6B je v základu vybaveno automatickým dvourychlostním pojezdem s maximální rychlostí 2,4 a 4,6 km/h. Hnací motory automaticky přepínají rychlost podle požadovaného výkonu, obsluze je tak poskytnuta optimální rychlost a síla.
  • Motor nové generace
    Spolehlivý vodou chlazený motor Yanmar 4TNV88-PBV s filtrem pevných částic (DPF) o výkonu 28,3 kW. Motor dosahuje ještě nižší spotřeby paliva díky novému systému automatického řízení a snižování otáček a režimu pojezdu ECO.
  • Mimoosé kopání
    Systém mimoosého kopání s celkovým rozsahem vytočení ramene o velikosti 136° dává minirypadlu ViO50-6B nedostižnou volnost a univerzálnost nasazení. Robustní konstrukce v kombinaci s vysokými rypnými silami zabezpečují vysokou efektivitu a dlouhou životnost tohoto systému.
  • Nová konstrukce ramene
    Konstrukce ramene minirypadla ViO50-6B byla výrazně změněna a zesílena. Stroj nyní dosahuje až o 10 % vyšších zvedacích síl, zatímco celková hmotnost ramene byla snížena o 40 kg. Celkově nová konstrukce přináší vyšší stabilitu minirypadla, vyšší odolnost a delší životnost ramene a nižší náklady.
  • Stabilní podvozek
    Všechny součásti podvozku minirypadla ViO50-6B byly vylepšeny, což zvyšuje odolnost a prodlužuje životnost stroje. Prostřední rám je konstruován pro maximální odolnost a poskytuje tak vynikající torzní tuhost. Nová konstrukce podvozku přináší optimální rozložení váhy a přispívá tak ke zvýšení stability.
  • Ochrana všech pístnic
    Minirypadlo ViO50-6B je v základu vybaveno unikátní a kompletní ochranou všech pístnic. Pístnice ramene, násady, lopaty a čelní radlice jsou kryty pláty z pružinové oceli které minimalizují nebezpečí poškození těchto pístnic. Toto jednoduché řešení výrazně snižuje náklady na opravy a zároveň neproduktivní prostoje rypadla z důvodu poruchy.
  • Absolutně nulový přesah
    Minirypadlo ViO50-6B je konstruováno s absolutně nulovým přesahem zádě přes pásy, ani protizávaží, ani přední část horního rámu nepřesahují šířku pásů. Tento koncept je společný pro všechna rypadla a minirypadla Yanmar řady ViO. Obsluha díky tomu může bez obav z poškození plně využít minirypadlo i ve stísněných prostorech, jako například při práci u zdi.
Výkon motoru 28,3 / 38,5 kW/k.
Rychlost 2,4 / 4,6 km/h
Hloubkový dosah 3540 / 3790 (prodloužené rameno) mm
Rozměry (dxšxv) 5230x1940x2540 mm
Hmotnost 4855 kg