Pásový minidumper Yanmar C12R-C

  • Úvod
  • Pásový minidumper Yanmar C12R-C

Yanmar C12R-C je mini-dumper kompaktních rozměrů, vhodný pro nasazení ve stísněných prostorech, kde vyniká svým výkonem a nosností.

Masivní a robustní konstrukce korby zajišťuje její dlouhou životnost i při tvrdém zacházení. Prodloužený podvozek s nízko postaveným těžištěm a optimálním rozložení váhy poskytuje dumperu perfektní stabilitu a umožňuje mu vyšší stoupavost. Dumper je vhodný zejména pro převoz materiálů jako je zemina, písek, kameny a rostliny v květináči v oblastech stavebního inženýrství, stavebnictví a v projektech terénních úprav.

Korba, rám a hydraulika dumperu jsou konstruovány tak, že umožňují boční vyklápění materiálu na obě strany, což zvyšuje efektivitu dumperu a celkově snižuje prostor potřebný k manévrování.

Vlastnosti Yanmar C12R-C

  • Ergonomické ovládání
    Prostor obsluhy poskytuje dost místa pro nohy. Ovládání dumperu je jednoduché a řídicí páky jsou snadno přístupné. Prostor obsluhy je přístupný z obou stran. Uzamykatelný brzdový pedál slouží i jako parkovací brzda.
  • Motor Perkins
    Spolehlivý vodou chlazený motor Perkins 402J-05 bez filtru pevných částic (DPF) o výkonu 7,7 kW. Motor splňuje nejnovější normy týkající se hlučnosti a životního prostředí a dosahuje pouze LwA: 99 dB(A).
  • Snadný přístup k údržbě
    Velký kryt motoru je přístupný z obou stran a dá se do široka otevřít, což umožňuje rychlý a snadný přístup ke všem hlavním součástem motoru. Body údržby jsou konstruovány tak, aby usnadňovaly prohlídky a případné opravy.
  • Boční vyklápění
    Mini-dumper C12R-C je vybaven funkcí bočního vyklápění, materiál je tak možné vysypat nejen vzadu, ale i po obou stranách, což snižuje prostor potřebný pro manipulaci. Směr vyklápění lze jednoduše měnit pomocí příslušného kolíku.
  • Vhodné pro těžkou práci
    Robustní konstrukce dumperu umožňuje jeho nasazení i v těch nejnáročnějších podmínkách a zaručuje jeho dlouhodobou životnost. Tloušťka dvířek korby je 3,2 mm a podlahové desky dokonce 4,5 mm. Dvířka korby jsou vybavena odolnými pákami.
  • Snadné řízení
    Řízení dumperu je snadné a bezpečné. Rychlost jízdy je ovládaná pravým pedálem. Změnu směru jízdy lze rychle a bezpečně provést díky snadno přístupné páce. Zatáčení je prováděno pomocí pásů, dumper je vybaven 2 pojezdovými pákami pro přesné a bezpečné manévrování.
  • Pevný a silný podvozek
    Prodloužený podvozek a 5 vystužených pojezdových kladek na každé straně zajišťují mini-dumperu C12R-C perfektní rozložení váhy a vyšší stabilitu. Gumové pásy jsou konstruovány pro nasazení na zpevněných cestách, dochází tak k jejich menšímu opotřebení a umožňují tichou jízdu.
  • Sklápěcí ROPS
    Mini-dumper C12R-C je v základu vybaven sklápěcí ochrannou konstrukcí ROPS (ochrana proti převrácení). Ochranná konstrukce se dá v případě potřeby snadno a bez použití nářadí sklopit pomocí 2 zajišťovacích kolíků, což zvyšuje manévrovatelnost dumperu a zjednodušuje jeho přepravu.
  • Bezpečí obsluhy
    Mini-dumper C12R-C je konstruován s ohledem na maximální bezpečí obsluhy při práci. Dumper je vybaven držadlem nad řídicí deskou, bezpečnostním pásem na sedačce, zamykáním páky ovládání vyklopení korby, alarmem couvání, zadním držadlem a ochranou proti samovolnému sklopení korby.