Kolový nakladač Yanmar V80

  • Úvod
  • Kolový nakladač Yanmar V80

Kolový nakladač Yanmar V80 je řízen systémem rovného kloubového spojení v kombinaci s výkyvnou zadní nápravou. Tento koncept vychází z konstrukce velkých kolových nakladačů a je jednoduchý a robustní, což zajišťuje jeho odolnost a dlouhodobou životnost.

Tento systém řízení zaručuje, že obsluha zůstává ve stejném sklonu jako lopata i na nerovném povrchu, což zvyšuje přesnost při používání přídavných zařízení, zejména paletovacích vidlí. Systém dále zaručuje vyšší tlak na lopatu během zásypových prací, což zjednodušuje a zrychluje zarovnávání povrchu. Výkyvná zadní náprava udržuje všechna 4 kola v kontaktu se zemí i při práci na nerovném povrchu.

Rameno nakladače je vybaveno paralelní kinematikou, která dokáže držet přídavné zařízení rovnoběžně se zemí. Kompaktní rozměry nakladače, zejména jeho výška, zajišťují jeho vysokou manévrovatelnost.

Vlastnosti Yanmar V80

  • Nastavitelný volant
    Kloubový kolový nakladač V80 je v základu vybaven nastavitelným volantem, který zvyšuje pohodlí obsluhy a usnadňuje nástup do kabiny z obou stran.
  • Komfortní sedačka
    Kloubový kolový nakladač V80 je v základu vybaven pohodlnou hydraulicky odpruženou sedačkou s bezpečtnostním pásem, nastavitelnou polohou a nastavením odpružení podle váhy.
  • Výkyvná zadní náprava
    Unikátní výkyvná zadní náprava nakladače zvyšuje jeho stabilitu na všech typech povrchů, zvyšuje komfort obsluhy, prodlužuje životnost stroje a zajišťuje tu nejlepší stabilitu při manipulaci s lopatou a paletovacími vidlemi.
  • Rychloupínač
    Hydraulický rychloupínač se snadno ovládá a umožňuje jednoduchou, rychlou a bezpečnou výměnu přídavných zařízení. Nakladač V80 je v základu vybaven také přídavným hydraulickým okruhem pro pohon těchto zařízení.
  • Paralelní kinematika
    P-kinematika dokáže držet přídavné zařízení rovnoběžně se zemí, umožňuje tak zvedat náklad rychle a přesně bez nutnosti obsluhy seřizovat úhel naklopení ručně. Chytrý design navíc zabraňuje kolizím s nákladním automobilem.
  • Rovný a pevný kloub
    Pevný a rovný kloub zvyšuje stabilitu a spolehlivost nakladače, umožňuje malý poloměr otáčení a optimální polohování paletovacích vidlí a snižuje opotřebení pneumatik. Přední a zadní kola jedou po stejné dráze, nedochází tak k poškozování trávníků a chodníků.
  • Komfortní kabina
    Prosklená a vyhřívaná kabina poskytuje 360° rozhled a perfektní výhled na přídavné zařízení. Kabina je vybavena ochranou konstrukcí ROPS (ochrana proti převrácení) a FOPS (ochrana proti padajícím objektům), tlumením vybrací a hluku a má dveře na obou stranách.
  • Spolehlivý motor Yanmar
    Spolehlivý vodou chlazený dieselový motor Yanmar 4TNV98C, 4válec s přímým vstřikováním o výkonu 46,2 kW / 63 HP. Díky vylepšenému systému spalování a vstřikování paliva, oxidačnímu katalyzátoru (DOC) a filtru pevných částic (DPF) dosahuje motor snížení emisí až o 90 %.
  • Ergonomické ovládání
    Systém Smart Control zjednodušuje obsluhu nakladače, přehledný 3,5" display umožňuje sledování a kontrolu jeho funkcí a velká tlačítka usnadňují jeho ovládání. Elektrické proporcionální ovládání na pravém joysticku umožňuje regulovat průtok oleje s maximální přesností a dodatečná klávesnice v pravém horním rohu poskytuje snadné a rychlé ovládání hlavních funkcí stroje.
Motor Yanmar 4TNV88C diesel
Výkon motoru 46,2 / 63 kW/k.
Zdvihový objem 3318 ccm
Palivová nádrž 75 l
Rychlost 0-20 km/h
Pracovní hydraulika 65 l/min.
Pracovní tlak 250 bar
Max. zvedací síla 45,9 kN
Objem lopaty 0,8 m3
Celková délka 5060 mm
Celková šířka 1780 mm
Celková výška 2640 mm
Provozní hmotnost 4900 kg