Kolový nakladač Yanmar V70S

  • Úvod
  • Kolový nakladač Yanmar V70S

Kolový nakladač Yanmar V70S je řízen systémem rovného kloubového spojení v kombinaci s výkyvnou zadní nápravou. Tento koncept vychází z konstrukce velkých kolových nakladačů a je jednoduchý a robustní, což zajišťuje jeho odolnost a dlouhodobou životnost. Výkyvná zadní náprava navíc udržuje všechna 4 kola v kontaktu se zemí i při práci na nerovném povrchu a dodává tak nakladači vysokou stabilitu.

Kompaktní rozměry nakladače, zejména jeho výška, zajišťují jeho snadnou přepravu a umožňují jeho nasazení i v omezených prostorech. Rameno nakladače je vybaveno paralelní kinematikou, která dokáže držet přídavné zařízení rovnoběžně se zemí. Rameno je dále vybaveno unikátní otáčivou konstrukcí, která nakladači dodává nepřekonatelnou manévrovatelnost a všestranost nasazení.

Vlastnosti Yanmar V70S

  • Dveře na obou stranách
    Dveře na obou stranách zlepšují viditelnost, usnadňují čištění kabiny a umožňují optimální větrání kabiny a přístup a komunikaci z obou stran.
  • Výkyvná zadní náprava
    Unikátní výkyvná zadní náprava nakladače zvyšuje jeho stabilitu na všech typech povrchů, zvyšuje komfort obsluhy, prodlužuje životnost stroje a zajišťuje tu nejlepší stabilitu při manipulaci s lopatou a paletovacími vidlemi.
  • Paralelní kinematika
    P-kinematika dokáže držet přídavné zařízení rovnoběžně se zemí, umožňuje tak zvedat náklad rychle a přesně bez nutnosti obsluhy seřizovat úhel naklopení ručně. Chytrý design navíc zabraňuje kolizím s nákladním automobilem.
  • Inching
    Použití brzdového pedálu umožňuje jemné doladění hydraulického výkonu. Obsluha může upravovat výkon pojezdu a pracovní hydrauliky, což umožňuje zpomalit rychlost nakladače a zároveň zachovat vysoké otáčky motoru potřebné pro provoz přídavného zaízení.
  • Rovný a pevný kloub
    Pevný a rovný kloub zvyšuje stabilitu a spolehlivost nakladače, umožňuje malý poloměr otáčení a optimální polohování paletovacích vidlí a snižuje opotřebení pneumatik. Přední a zadní kola jedou po stejné dráze, nedochází tak k poškozování trávníků a chodníků.
  • Spolehlivý motor Yanmar
    Spolehlivý vodou chlazený turbo dieselový motor Yanmar 4TNV98C, 4 válec s přímým vstřikováním o výkonu 46,2 kW / 63 HP. Díky vylepšenému systému spalování a vstřikování paliva, oxidačnímu katalyzátoru (DOC) a filtru pevných částic (DPF) dosahuje motor snížení emisí až o 90 %.
  • Nezávislý 3. a 4. okruh
    Oba okruhy, 3. hydraulický okruh pro ovládání hydraulického rychloupínače a bežná přídavná zařízení a 4. přídavný hydraulický okruh pro ovládání speciálních přidavných zařízení, jsou nezávislé na hydraulice pohonu a mohou být vybaveny funkcí vysokého průtoku (High Flow).
  • Otáčivé rameno
    Kloubový nakladač V70S je vybaven unikátním ramenem, které se dá otáčet až o 90 ° na obě strany. V kombinaci s úhlem řízení až 40 ° na obě strany dosahuje nakladač celkového provozního rozsahu až 260 °, nakladač je tak vhodný zejména pro práci ve stísněných prostorech, plnění výkopů a paralelní nakládání.
  • Systém Smart Control
    Smart Control je operační systém pro kolové nakladače vybavenými novými motory. Systém umožňuje jednoduchou obsluhu, kterou lze nastavit na míru každému řidiči. Systém obsahuje 3. a 4. elektrický proporcionální hydraulický řídicí okruh pro ovládání přídavných zařízení, display v novém provedení usnadňuje sledování a kontrolu funkcí stroje a velká tlačítka zaručují snadné používání.
Motor Yanmar 4TNV98C diesel
Výkon motoru 46,2 / 63 kW/k.
Zdvihový objem 3318 ccm
Palivová nádrž 75 l
Rychlost 0-20 km/h
Pracovní hydraulika 65 l/min.
Pracovní tlak 250 bar
Max. zvedací síla 45,1 kN
Objem lopaty 0,7 m3
Celková délka 5090 mm
Celková šířka 1780 mm
Celková výška 2660 mm
Provozní hmotnost 5400 kg

Praha

Zlínský kraj