Kolový nakladač Yanmar V70S

  • Úvod
  • Kolový nakladač Yanmar V70S

Kolový nakladač Yanmar V70S je řízen systémem rovného kloubového spojení v kombinaci s výkyvnou zadní nápravou. Tento koncept vychází z konstrukce velkých kolových nakladačů a je jednoduchý a robustní, což zajišťuje jeho odolnost a dlouhodobou životnost. Výkyvná zadní náprava navíc udržuje všechna 4 kola v kontaktu se zemí i při práci na nerovném povrchu a dodává tak nakladači vysokou stabilitu.

Kompaktní rozměry nakladače, zejména jeho výška, zajišťují jeho snadnou přepravu a umožňují jeho nasazení i v omezených prostorech. Rameno nakladače je vybaveno paralelní kinematikou, která dokáže držet přídavné zařízení rovnoběžně se zemí. Rameno je dále vybaveno unikátní otáčivou konstrukcí, která nakladači dodává nepřekonatelnou manévrovatelnost a všestranost nasazení.

Vlastnosti Yanmar V70S

  • Dveře na obou stranách
    Dveře na obou stranách zlepšují viditelnost, usnadňují čištění kabiny a umožňují optimální větrání kabiny a přístup a komunikaci z obou stran.
  • Výkyvná zadní náprava
    Unikátní výkyvná zadní náprava nakladače zvyšuje jeho stabilitu na všech typech povrchů, zvyšuje komfort obsluhy, prodlužuje životnost stroje a zajišťuje tu nejlepší stabilitu při manipulaci s lopatou a paletovacími vidlemi.
  • Paralelní kinematika
    P-kinematika dokáže držet přídavné zařízení rovnoběžně se zemí, umožňuje tak zvedat náklad rychle a přesně bez nutnosti obsluhy seřizovat úhel naklopení ručně. Chytrý design navíc zabraňuje kolizím s nákladním automobilem.
  • Inching
    Použití brzdového pedálu umožňuje jemné doladění hydraulického výkonu. Obsluha může upravovat výkon pojezdu a pracovní hydrauliky, což umožňuje zpomalit rychlost nakladače a zároveň zachovat vysoké otáčky motoru potřebné pro provoz přídavného zaízení.
  • Rovný a pevný kloub
    Pevný a rovný kloub zvyšuje stabilitu a spolehlivost nakladače, umožňuje malý poloměr otáčení a optimální polohování paletovacích vidlí a snižuje opotřebení pneumatik. Přední a zadní kola jedou po stejné dráze, nedochází tak k poškozování trávníků a chodníků.
  • Spolehlivý motor Yanmar
    Spolehlivý vodou chlazený turbo dieselový motor Yanmar 4TNV98C, 4 válec s přímým vstřikováním o výkonu 46,2 kW / 63 HP. Díky vylepšenému systému spalování a vstřikování paliva, oxidačnímu katalyzátoru (DOC) a filtru pevných částic (DPF) dosahuje motor snížení emisí až o 90 %.
  • Nezávislý 3. a 4. okruh
    Oba okruhy, 3. hydraulický okruh pro ovládání hydraulického rychloupínače a bežná přídavná zařízení a 4. přídavný hydraulický okruh pro ovládání speciálních přidavných zařízení, jsou nezávislé na hydraulice pohonu a mohou být vybaveny funkcí vysokého průtoku (High Flow).
  • Otáčivé rameno
    Kloubový nakladač V70S je vybaven unikátním ramenem, které se dá otáčet až o 90 ° na obě strany. V kombinaci s úhlem řízení až 40 ° na obě strany dosahuje nakladač celkového provozního rozsahu až 260 °, nakladač je tak vhodný zejména pro práci ve stísněných prostorech, plnění výkopů a paralelní nakládání.
  • Systém Smart Control
    Smart Control je operační systém pro kolové nakladače vybavenými novými motory. Systém umožňuje jednoduchou obsluhu, kterou lze nastavit na míru každému řidiči. Systém obsahuje 3. a 4. elektrický proporcionální hydraulický řídicí okruh pro ovládání přídavných zařízení, display v novém provedení usnadňuje sledování a kontrolu funkcí stroje a velká tlačítka zaručují snadné používání.
Motor Yanmar 4TNV98C diesel
Výkon motoru 46,2 / 63 kW/k.
Zdvihový objem 3318 ccm
Palivová nádrž 75 l
Rychlost 0-20 km/h
Pracovní hydraulika 65 l/min.
Pracovní tlak 250 bar
Max. zvedací síla 45,1 kN
Objem lopaty 0,7 m3
Celková délka 5090 mm
Celková šířka 1780 mm
Celková výška 2660 mm
Provozní hmotnost 5400 kg