Traktor Same Frutteto CVT

  • Úvod
  • Traktor Same Frutteto CVT

Tento technologicky vyzrálý specializovaný traktor je na trhu ojedinělou výjimkou, neboť pouze traktory Same Frutteto CVT jsou vybaveny nejmodernější technologií pro práci na vinicích a v ovocných sadech. Nový Frutteto CVT S navíc přináší inovativní plynulou převodovku, která posiluje špičkovou pozici značky v tomto velmi specifickém tržním segmentu.

Traktory SAME Frutteto CVT S jsou nabízeny volitelně s tříválcovou nebo čtyřválcovou variantou nového motoru FARMotion (emisní norma III B) a jsou vybaveny plynulou převodovkou, jež byla nově vyvinuta specialisty společnosti SAME pro použití právě ve specializovaných traktorech. Tyto traktory přinášejí také revoluční technologii řízení či novou, ještě pohodlnější kabinu.

Klíčové vlastnosti Same Frutteto CVT S

  • Motor FARMotion
    Dokonalá kombinace síly a efektivity. Moderní motory FARMotion pohánějící nové traktory SAME Frutteto CVT S byly vyvinuty speciálně pro zemědělství s cílem vyvození krouticího momentu a výkonových křivek odpovídajících specifickým potřebám tohoto odvětví. Tyto motory také neuvěřitelně snižují provozní náklady; spotřeba paliva je srovnatelná s nejlepšími konkurenty v této třídě.Zvláště kompaktní konstrukce motoru přináší úzkou, zkosenou kapotu umožňující dokonalý výhled.
    Tyto motory v tří a čtyřválcové verzi – tři válce zajišťují hbitost, čtyři válce zase velkou tažnou sílu – se honosí elektronicky řízeným vstřikováním Common rail (s tlakem vstřikovaného paliva až 2000 bar), turbodmychadlem s mezichladičem stlačeného vzduchu, systémem zpracování výfukových plynů a emisí DOC a s viskostatickým ventilátorem Evino.
    Díky použití samostatného zdokonaleného katalyzátoru DOC odpovídají motory požadavkům emisních norem III B.
    Špičkový výkon: motory FARMotion, jimiž jsou traktory SAME Frutteto CVT 115 S vybaveny, dosahují impozantního výkonu 113 koňských sil při pouhých 2200 ot/min.
  • Inovativní CVT převodovka
    Více než pouhé řízení. Absolutní kontrola nad vším. Nová plynulá převodovka, kterou jsou traktory SAME Frutteto CVT S vybaveny, kombinuje efektivitu mechanických systémů s jemností hydrostatických systémů. Výsledkem je efektivní, spolehlivé řešení, které plynule a co nejefektivněji řídí chod motoru bez zbytečného plýtvání. Práce řidiče je tak ještě snazší a produktivnější.
    Maximální rychlosti 40 km/h je dosaženo při otáčkách motoru pouhých 1650 ot./min., zatímco automaticky spínaný 4WD systém a diferenciální uzávěrky zajišťují jedinečnou produktivitu při práci na poli.
    K dokonalému pohodlí traktorů řady SAME Frutteto CVT S přispívá převodovka, jejíž ovládání je neuvěřitelně snadné. Nejenže nemá žádnou spojku ani řadicí páku, mnoho úkonů může být dokonce prováděno bez použití plynového nebo brzdového pedálu, aniž by došlo ke změně rychlosti, a to pouhou volbou požadované rychlosti. Pro zajištění maximální efektivity s ohledem na zatížení se převodový poměr automaticky přizpůsobuje rychlosti otáček motoru.
    Pro regulaci rychlosti traktoru slouží i tempomat: ovládá se pouhým stiskem tlačítka pro uložení nové a pro vyvolání dříve uložené pracovní rychlosti.
  • Hydraulický systém a vývodové hřídele
    Revoluce ve způsobu Vaší práce… Hydraulicky ovládaná přídavná zařízení používaná na vinicích a v ovocných sadech jsou čím dál více náročnější na spotřebu. SAME proto přichází se svými traktory Frutteto CVT S s řadou nejmodernějších řešení uspokojujících potřeby nejen současných, ale i budoucích farem.
    Bez ohledu na zvolenou konfiguraci hydraulického systému jsou všechny traktory SAME Frutteto CVT S vybaveny nejen silným čerpadlem Load Sensing s průtokem 100 l/min určeným pro tříbodové závěsy a vnější hydraulické okruhy, ale i nezávislým čerpadlem s průtokem 42 l/min zásobujícím pouze hydraulickou řídicí jednotku. Cílem je zajištění hladkého a plynulého pohybu volantu i při volnoběhu motoru, nezávisle na zásobování ostatních hydraulických okruhů.
  • PTO
    Flexibilitu traktorů řady SAME Frutteto CVT S podtrhuje standardní vybavení elektrohydraulicky řízenou výstupní hřídelí s postupným spínáním a se třemi různými provozními režimy – se standardními 540 ot/min, s 1000 ot/min a s režimem 540ECO. Ve všech konfiguracích je vývodová hřídel vybavena funkcí Auto PTO, která vývodovou hřídel automaticky zapíná a vypíná v závislosti na poloze přídavných zařízení připojených k tříbodovému závěsu. Volitelně je k dispozici režim přizpůsobení otáček hřídele rychlosti pojezdu. K dispozici je rovněž výstupní hřídel s vyměnitelným drážkováním a přední vývodová hřídel o výkonu 1000 ot/min.
  • Kabina s rovnou podlahou
    Čtyřsloupková kabina traktoru Frutteto CVT S přináší prostorný interiér s kompaktními vnějšími rozměry: zaoblené hrany konstrukce propůjčují kabině moderní vzhled s měkkými křivkami a štíhlými sloupky, zajišťují maximální výhled a minimalizují poškození úrody při manipulaci v úzkých řádkách.
    Díky kompaktní, nízko posazené konstrukci CVT převodovky není kabina rozdělena skříní převodovky, podlaha tak může být dokonale rovná. Výsledkem je prostorná kabina bez středového tunelu. Rovná podlaha bez překážek umožňuje velice snadný nástup do kabiny a nabízí více prostoru pro nohy i jejich lepší polohu díky blíže k sobě umístěným pedálům. Usnadňuje rovněž kontrolu hydraulických a elektrických komponentů umístěných pod kabinou.
    Ke zvýšenému pohodlí řidiče přispívají i nové hydrosilentbloky. Kabina je zavěšena na těchto čtyřech speciálních závěsech s hydraulickou kapalinou, které oddělují kabinu od podvozku traktoru a minimalizací hluku a vibrací přenášených do kabiny tak zvyšují pohodlí řidiče.
    Impozantní šíře interiéru kabiny je umožněna velkorysým prostorem mezi blatníky, který je – v závislosti na velikosti kol – dostatečně široký pro pneumatiky 24“ nebo 28“.

Model

Max. výkon motoru

Max. krouticí moment

Zdvihový objem

Počet válců

Max. zvedací kapacita

Frutteto CVT 90 S

Frutteto CVT 90 S

Frutteto CVT 100 S

Frutteto CVT 100 S

Frutteto CVT 90.4 S

Frutteto CVT 90.4 S

Frutteto CVT 105 S

Frutteto CVT 105 S

Frutteto CVT 115 S

Frutteto CVT 115 S

65 / 88 kW/k.

71 / 97 kW/k.

65 / 88 kW/k.

75 / 102 kW/k.

83 / 113 kW/k.

354 Nm

369 Nm

354 Nm

408 Nm

435 Nm

2887 ccm

2887 ccm

3849 ccm

3849 ccm

3849 ccm

3

3

4

4

4

2600 kg

2600 kg

2600 kg

2600 kg

2600 kg

13 z 5 modelů