Štěpkovač Eliet Super Prof 2000

  • Úvod
  • Štěpkovač Eliet Super Prof 2000

Přes své mimořádně kompaktní konstrukční provedení se štěpkovač Eliet Super Prof 2000 vyznačuje velmi vysokou výkonností. Stroj dosahuje skvělých výkonů - odpad osmihodinové práce z prořezávání se rozseká na štěpky pouze za jednu hodinu. A přesto se s tímto technicky vysoce vyvinutým a pouze 83 cm širokým strojem dostanete rychle a bez námahy všemi zahradními průjezdy a můžete s ním kromě toho přijet až k odpadu, který se má zpracovat.

Stroj dokonale odpovídá nejdůležitějšímu pracovnímu principu Eliet: jedna osoba na jeden stroj a velmi rychlé zpracování dříví při zvlášť nízké spotřebě.

Závěr: Štěpkovač Eliet Super Prof 2000 poskytuje nejlepší poměr ceny k výkonu.

Vlastnosti Eliet Super Prof 2000

  • Hydraulický posuvný válec
    Tento široký a robustní posuvný válec (50 cm) má vynikající vtažnou a výškově samonastavitelnou vtažnou funkci. Vy pouze vkládáte materiál a stroj jej vtahuje sám dovnitř rychlostí 24 m/min. Síla, kterou tento posuvný válec pracuje, nedává ani těm nejrozvětvenějším kusům nejmenší šanci. Také velké množství listnatého dříví po prořezávání se bezproblémově přivede k nožům. Směr otáčení posuvného válce můžete sami ručně přepínat (zpět-vpřed-stop). Ovládací madlo válce je umístěno na vstupním otvoru a je tedy vždy v dosahu obsluhy stroje pro případ nouzového zastavení.
  • Pohon kol (2R)
    Konstruktéři Eliet se neustále zabývají myšlenkou, jak Vám práci ulehčit. Štěpkovačem o hmotnosti 350 kg se totiž jednoduše všude nedostanete. Z tohoto důvodu je Super Prof 2000 také k dostání v provedení s pojezdem. Obě hnací kola jsou vybavena silným hydromotorem. Když se pro tento pohon kol rozhodnete, zdoláte tímto strojem bez problému každý nerovný terén nebo svah. Řídící kola poskytují stroji potřebnou pohyblivost, takže můžete četné překážky v zahradách, parcích a lesích snadno překonávat. Pomocí páčky na vodícím madle regulujete jednoduchým pohybem ruky rychlost vpřed i vzad. Čím více budete páku posouvat vpřed nebo vzad, tím rychleji stroj v daném směru pojede.
  • ABM (Antiblokování motoru)
    Tento promyšlený systém rovnoměrně reguluje rychlost posuvu. Čidlo zjišťuje každou změnu otáček motoru. Při zatíženém motoru dojde k poklesu otáček motoru a pomocí elektroniky AMB ke krátkodobému zastavení (zablokování) posuvného válce. Pokud hrozí přetížení, zastaví systém ABM posuv materiálu, doku se motor opět nerozběhne na plný výkon (na požadované maximální otáčky motoru). Takto nemůže jediná větev stroj Eliet Super Prof 2000 zaskočit. Zatímco stroj vlastní regulací veškerý materiál zpracovává na malé štěpky, Vy můžete v klidu ve své práci pokračovat, aniž byste museli stroj hlídat. To znamená optimální výkon při neuvěřitelně nízké spotřebě 3,2 l paliva za hodinu.
  • Nízká hlučnost a bezpečnost
    Díky pryžovému závěsu nožového prostoru dochází k absorbaci hluku při procesu štěpkování. Tímto se značně snižuje hlučnost stroje.
    Parkovací brzda zaručuje stabilitu stroje během práce. Zařízení jako např. bezpečnostní ovládací madlo okolo vstupního otvoru, ochranný štít a ochranná mříž zajišťují bezpečnou práci obsluhy stroje.
Motor Briggs&Stratton Vanguard V-Twin
Výkon motoru 18 k.
Max. průměr dřevní hmoty 120 mm
Pracovní výkon max. 6,0 m3/h
Posuv materiálu - rychlost posuvu 23 m/min.
Počet nožů 24 ks, otočné RESIST
Pracovní šířka štěpení materiálu 470 mm
Konstrukce štěpkovače ocel tl. 3,0 / 4,0 mm, síto 25 mm
Rozměry (dxšxv) 1830x835x1380 mm
Hmotnost 355 kg

Jihomoravský kraj

Královéhradecký kraj

Liberecký kraj

Moravskoslezský kraj

Pardubický kraj

Středočeský kraj

Ústecký kraj