Špalíkovač Bystroň Pirana Longa za traktor

  • Úvod
  • Špalíkovač Bystroň Pirana Longa za traktor

Špalíkovač Bystroň Pirana Longa za traktor je strojní zařízení určené k řezání větví, dřeva a dřevního odpadu pomocí dvouchodého samopodávajícího řezacího šneku. Šnek je podepřený podpěrným ložiskem, což zamezuje jeho vyosení. Stroj má samočinné podávání a všechny funkce jsou uváděny mechanicky. Potřebný výkon traktoru od 10 kW a výše. Špalíkovač bere větve s listím, jehličím, rozvětvené, suché, mokré, vezme i desky a trámy.

Zapojení do tříbodového závěsu traktoru/malotraktoru dle určení zákazníka. Při špalíkování se větve vkládají zezadu traktoru a špalíky se foukají do boku na zem nebo přímo do rašlového pytle (příslušenství), který lze na špalíkovač nasadit.

Násypka pro vkládání větví je vybavena bezpečnostní brzdou. Při jejim stlačení se zasekne brzda do vtahovaného materiálu a zastaví se tak posuv.

Výsledné špalíky jsou vhodné k topení v kotli či krbu a případně jiným účelům. Špalíky jsou nesouměrné a vzdušné, či-li krásně proschnou, neplesniví a jejich výhřevnost je, tak velmi vysoká.

Požadovaný výkon k pohonu 10 kW
PTO 540 ot./min.
Kategorie 3-bodového závěsu I a II - dle určení zákazníka
Max. průměr dřevní hmoty 70 mm
Délka štěpky délka špalíku 15 cm (není nastavitelná)
Řezací mechanismus dvouchodý šnek
Pracovní výkon 5 m3/h
Rozměry (dxšxv) 2520x1620x1420 mm
Hmotnost 190 kg