Rypadlo Yanmar ViO82

  • Úvod
  • Rypadlo Yanmar ViO82

Yanmar ViO82 je pásové rypadlo konceptu ViO – s nulovým přesahem zádě. Ideální pro nasazení ve stísněných prostorech, jednoduchá přeprava, komfortní obsluha. Mimořádná patentovaná konstrukce robustního výložníku stroje s mimoosým kopáním a vysokými rypnými a zvedacími silami.

Vlastnosti Yanmar ViO82

  • Snadný přístup k údržbě
    Denní údržba je jednoduchá a rychlá. Kryt motoru a postraní a horní kryt se dají do široka otevřít, což umožňuje snadný přístup ke všem hlavním součástem: vzduchový filtr, kompresor, chladič, čerpadlo, baterie, nádrže provozních kapalin a další.
  • Stabilní podvozek
    Všechny součásti podvozku minirypadla ViO82 jsou konstruovány pro maximální odolnost a životnost stroje. Prostřední rám poskytuje vynikající torzní tuhost a konstrukce podvozku přináší optimální rozložení váhy a přispívá tak ke zvýšení stability.
  • Snadná obsluha
    Minirypadlo ViO82 je v základu vybaveno pomocným hydraulickým okruhem, který je řízen proporcionálním ovládáním na joysticku, které přizpůsobuje směr a velikost průtoku oleje. Vytočení výložníku lze snadno ovládat pravým pedálem, což celkově usnadňuje práci.
  • Motor nové generace
    Spolehlivý vodou chlazený dieselový motor Yanmar 4TNV98C-WBV1 s přímým vstřikováním o výkonu 41,5 kW / 55,7 HP. Motor dosahuje ještě nižší spotřeby paliva díky filtru pevných částic (DPF), novému systému automatického řízení a snižování otáček a režimu pojezdu ECO.
  • Mimoosé kopání
    Systém mimoosého kopání s celkovým rozsahem vytočení ramene o velikosti 117° dává minirypadlu ViO82 nedostižnou volnost a univerzálnost nasazení. Robustní konstrukce v kombinaci s vysokými rypnými silami zabezpečují vysokou efektivitu a dlouhou životnost tohoto systému.
  • Komfortní kabina
    Perfektní panoramarický výhled v kombinaci s prostornou pohodlnou kabinou konceptu "Universal Design" zaručují u rypadla ViO82 jeho příjemné ovládání. Intuitivně rozmístěné ergonomické ovládací prvky spolu s jemným joystickovým ovládáním pak výrazně zvyšují efektivitu nasazení rypadla.
  • Ochrana všech pístnic
    Minirypadlo ViO82 je v základu vybaveno unikátní a kompletní ochranou všech pístnic. Pístnice ramene, násady, lopaty a čelní radlice jsou kryty pláty z pružinové oceli které minimalizují nebezpečí poškození těchto pístnic. Toto jednoduché řešení výrazně snižuje náklady na opravy a zároveň neproduktivní prostoje rypadla z důvodu poruchy.
  • Absolutně nulový přesah
    Minirypadlo ViO82 je konstruováno s absolutně nulovým přesahem zádě přes pásy, ani protizávaží, ani přední část horního rámu nepřesahují šířku pásů. Tento koncept je společný pro všechna rypadla a minirypadla Yanmar řady ViO. Obsluha díky tomu může bez obav z poškození plně využít minirypadlo i ve stísněných prostorech, jako například při práci u zdi.
  • Systém ViPPS2i
    Patentovaný unikátní hydraulický systém ViPPS2i (ViO Progressive Pump System 2-pump Independent) kombinuje u minirypadla ViO82 výkon 2 samostatných hydraulických pístových čerpadel a 1 zubového čerpadla o celkovém průtoku 268,2 l/min. Systém tak dosahuje výjimečné síly a rychlosti při zachování příjemné jemnosti a plynulosti ovládání a to vše i za jízdy.
Výkon motoru 41,5 / 55,6 kW/k.
Rychlost 2,5 / 5 km/h
Hloubkový dosah 4440 mm
Rozměry (dxšxv) 6410/6920x2270x2785 mm
Hmotnost 8125 (gumové pásy) / 8185 (ocelové pásy) kg

Praha

Zlínský kraj