Rypadlo Yanmar ViO80-2PB

  • Úvod
  • Rypadlo Yanmar ViO80-2PB

Yanmar ViO80-2PB je pásové rypadlo konceptu ViO – s nulovým přesahem zádě. Ideální pro nasazení ve stísněných prostorech, jednoduchá přeprava, komfortní obsluha. Mimořádná patentovaná konstrukce robustního výložníku stroje s mimoosým kopáním a vysokými rypnými a zvedacími silami. Vybavení dvoudílným ramenem, výložník má tak celkově 3 díly.

Vlastnosti Yanmar ViO80-2PB

  • Automatická 2. rychlost
    Minirypadlo ViO80-2PB je v základu vybaveno automatickým dvourychlostním pojezdem s maximální rychlostí 2,5 a 4,5 km/h. Hnací motory automaticky přepínají rychlost podle požadovaného výkonu, obsluze je tak poskytnuta optimální rychlost a síla.
  • Komfortní sedačka
    Minirypadlo ViO80-2PB je v základu vybaveno pohodlnou vzduchem odpruženou sedačkou s vysokým opěradlem a opěrkou hlavy. Sedačka je plně nastavitelná, včetně možnosti posunout ovládací joysticky, což umožňuje obsluze přizpůsobit si pracovní pozici své velikosti.
  • Klimatizace
    Kabina minirypadla ViO80-2PB je v základu vybavena klimatizací, obsluha tak může pracovat při příjemné teplotě i za nepříznivého počasí. Větrací otvory jsou v kabině rozmístěny tak, aby zajistili rovnoměrné rozdělení teploty a perfektní odmlžování oken.
  • Motor nové generace
    Spolehlivý vodou chlazený dieselový motor Yanmar 4TNV98C-WBV s filtrem pevných částic (DPF) a přímým vstřikováním o výkonu 41,5 kW / 56,2 HP. Motor dosahuje ještě nižší spotřeby paliva díky novému systému automatického řízení a snižování otáček a režimu pojezdu ECO.
  • Mimoosé kopání
    Systém mimoosého kopání s celkovým rozsahem vytočení ramene o velikosti 117° dává minirypadlu ViO80-2PB nedostižnou volnost a univerzálnost nasazení. Robustní konstrukce v kombinaci s vysokými rypnými silami zabezpečují vysokou efektivitu a dlouhou životnost tohoto systému.
  • Dvoudílné rameno
    Vybavení dvoudílným ramenem rozšiřuje možnosti nasazení rypadla. Dodatečný kloub využívá k pohybu pouze 1 hydraulický válec, což zjednodušuje údržbu, snižuje poruchovost a zvyšuje viditelnost.
  • Proporcionální ovládání
    Minirypadlo ViO80-2PB je v základu vybaveno 2 pomocnými hydraulickými okruhy s proporcionálním ovládaním na joysticku, které se nastavují pomocí potenciometrů. Proporcionální ovládání přizpůsobuje průtok oleje použití a potřebám a zajišťuje tak obsluze dokonalou kontrolu nad ovládáním přídavných zařízení.
  • Digitální rozhraní
    Minirypadlo ViO80-2PB je v základu vybaveno digitálním rozhraním se základními informacemi o stroji. 3.3" display řídicího panelu na pravé straně poskytuje vynikající viditelnost i ve dne i v noci a podává obsluze informace o spotřebě paliva, počtu motohodin, stavu stroje, intervalech údržby, a v přívpadě poruchy i informace o zjištěné závadě.
  • Absolutně nulový přesah
    Minirypadlo ViO80-2PB je konstruováno s absolutně nulovým přesahem zádě přes pásy, ani protizávaží, ani přední část horního rámu nepřesahují šířku pásů. Tento koncept je společný pro všechna rypadla a minirypadla Yanmar řady ViO. Obsluha díky tomu může bez obav z poškození plně využít minirypadlo i ve stísněných prostorech, jako například při práci u zdi.
Výkon motoru kW/k.
Rychlost km/h
Hloubkový dosah mm
Rozměry (dxšxv) mm
Hmotnost kg

Praha

Zlínský kraj