Kombinovaný secí stroj Eliet GZC 750

  • Úvod
  • Kombinovaný secí stroj Eliet GZC 750

Tvořivost zahradního architekta většinou končí na nákladech spojených s návrhem. Vhodnými stroji, které nabízejí velký počet různých aplikačních možností a podávají velký výkon, nemusí být odvážný návrh vždy drahý.

Proto má kombinovaný secí stroj Eliet GZC 750 HST pro výsev trávy mnoho předností, aby byly komplikované plochy trávníku co nejrychleji a s vysokou kvalitou vysety. Budete překvapeni, kolik ve Vašem rozpočtu zbyde, abyste mohli realizaci své zahrady snů oslavovat.

Kombinovaným secím strojem Eliet GZC 750 HST zvládnete všechny práce s osevem najednou:

  1. Rozmělnění
    Rozmělňovací válce tvoří větší část hmotnosti stroje. Při zakládaní osevní plochy tyto válce rozmělňují hrubě opracovanou zeminu a vyrovnávají její povrch.
  2. Setí
    Vibrační brány kombinovaného secího stroje ELIET tvoří dvojitá řada hřebů, které se pohybují směrem do stran. Tyto hřeby jsou za pásem výsevu osiva ze zásobníku, takže osivo je při setí vpravováno přímo do zeminy. Vibrační brány jsou hloubkově nastavitelné pákou v místě obsluhy. Touto regulací nastavení hloubky si dle přání srovnáte povrch. Vibrační brány rozruší strukturu horní vrstvy, rozdělí zeminu rovnoměrně po celé pracovní ploše a odstraní nerovnosti povrchu.
  3. Zapravení osiva do zeminy
    Vibračními bránami se travní osivo vrstvou zeminy překryje a je ochráněno před působením větru nebo před ptactvem. Zadní utužovací válec jemně přitlačí zeminu na zaseté osivo. Zemina zůstává dostatečně prokypřená, aby rychle absorbovala vlhkost., což je ideální pro naklíčení.

Vlastnosti Eliet GZC 750 HST

  • Hydrostatický pojezd
    Ovládání pojezdu stroje je intuitivní a pohodlné. Pojezd je řešen dvěma hydrostatickými převodovkami pro obě poloviny předního děleného válce; každá z nich má samostatné čerpadlo a hydromotor. To umožnuje oba hydromotory ovládat i samostatně. Pro spojité nastavení rychlosti pojezdu (i zpětný chod) slouží páka uprostřed pohyblivých řídítek, které jsou také spřaženy s ovládáním hydročerpadel. Vyosení (tlak) na řídítka vyvolá změnu v trakci mezi levým a pravým válcem a zatáčí tím razantněji, čím je tato síla větší. Velmi precizní manévrovatelnost umožňuje práci na malých plochách.
  • Velký zásobník osiva
    Objem zásobníku je 61 l. Výsevek lze nastavit na 5-100 g/m2. Štěrbinový aplikátor v nádobě na osivo zajišťuje rovnoměrný výsev. Nádoba má stejnou šířku výsevu jako vibrační brány. Protože se secí štěrbiny nacházejí mezi vibračními branami, je osivo vyséváno lineárně přes celou pracovní šířku. Tímto způsobem nevznikají při setí žádné nepravidelné řádky.
  • Práce bez nádoby na osivo
    Kombinovaný secí stroj ELIET lze používat s nádobou na osivo nebo také bez ní. Pokud nemusíte ihned vysévat, nádobu na osivo jednoduše odejměte. Zbylé travní osivo můžete takto pohodlně vyprázdnit. Když stroj používáte bez nádoby na osivo, můžete pozorovat výsledek vykonané práce. Můžete tak při rovnání zeminy vždy kontrolovat, zda je dobře rozmělněna a utužena. Kombinovaný secí stroj lze takto pružně nastavit, aby stav terénu už neměl žádný podstatný vliv na kvalitu nového trávníku.
  • Nastavení výsevku
    Secí stroj umožnuje výsevek 5-100 g/m2. Takto velké rozpětí je nutné s ohledem na různá složení travních směsí. Výsevek se nastavuje v 36-ti krocích. Pro přesné nastavení výsevku lze pod aplikátor zavěsit nádobu pro nastavení.
  • Prokluzová spojka
    Doporučujeme před prací se secím strojem odstranit kameny a jiné nežádoucí předměty. Přesto může dojít k vzpříčení těchto předmětů např. mezi vibrační brány a zadní válec. Poškození pohonného ústrojí je ochráněno prokluzovou spojkou.
  • Široké utužovací válce
    Secí stroj ELIET je vybaven třemi utužovacími válci určenými k rozmělnění zeminy. Stroj disponuje vhodným rozložením hmotnosti a zemina je přitlačována stejnoměrně. Nevznikají tak stopy mezi dvěma po sobě následujícími pracovními postupy. Válce mají otevřený profil, proto je zemina jemně přitlačována a zůstává dostatečně prokypřena, aby voda a živiny mohly dobře vsakovat. Zabraňuje se také erozi, vyskytující se při prudkém dešti.
  • Robustní konstrukce
    Pro správnou trakci, funkci a ztužení podloží je nezbytné, aby secí stroj měl specifickou hmotnost. Není to jen samoúčelné zvyšování masy materiálu, zesílené šasi a robustní pracovní části přispívají k provozní spolehlivosti stroje.
  • Stranové nastavení řídítek
    Abyste dosáhli perfektního výsledku, bez zanechání šlápot, přináší ELIET jednoduchou funkci: bočně nastavitelná řídítka o 20° na obě strany. Umožňuje to obsluze kráčet mimo stopu stroje a stále využívat intuitivní funkci ovládání. Pokud chcete vyjmout zásobník osiva, lze otočit řídítka o 90° vlevo.
  • Nastavení hloubky vibračních bran
    Jedním z nejdůležitějších ovládacích prvků obsluhy stroje je páka nastavení hloubky vibračních bran. Aby se zemina důkladně prokypřila a osevní plocha připravila s potřebnou rychlostí, měli byste stále s nastavením hloubky vibračních bran experimentovat. Aby se umožnilo rychlé přepínání mezi 6 hloubkovými polohami, je ovládací páka umístěna v dosahu obsluhy.
  • Zvedací hák
    Pro bezpečný transport jsou na stroji 4kotevní místa v rozích šasi a oko v horní části.Tyto body lze použít i pro případ jištění při práci v prudkých svazích (až 100%).
  • Vibrační brány
    Vibrační brány tvoří dva kmitavé hřebeny, které pronikají až 7 cm pod úroveň pojezdových válců, které mají několik funkcí: srovnání terénu, prokypření vrchní vrstvy půdy, zapracování osiva do půdy. Pro bezpečný převoz z a na pracoviště lze kmitavý pohyb bran vypnout.
  • Intuitivní řízení
    Řídítka GZC jsou stranově pohyblivá. Tím je dáno i snížení přenosu vibrací k rukám obsluhy. Zatlačení řídítek do stran převádí jednoduchý mechanismus k ovládání čerpadel, umožňuje tedy reakci řízení, jakoby stroj vážil 10-krát méně.
Motor Briggs&Stratton Vanguard
Výkon motoru 6,5 k.
Převodovka hydrostatická
Šíře pracovního záběru 75 cm
Hloubka pracovního záběru 0-70 mm
Provedení bran hřebenové vibrační brány
Počet hřebů 6 a 7
Frekvence kmitů vibračních bran 407 / 590 za min.
Průchodnost osiva - nastavení výsevu 0-100 g/m2
Zásobník osiva - objem nádoby 61 l
Rozměry (dxšxv) 1990x820x1140 mm
Hmotnost 385 kg