Zametač Timan Tornado 400

  • Úvod
  • Zametač Timan Tornado 400

Zametač Timan Tornado 400 je umístěn vpředu před nosičem, nakladačem. Konstrukce zametače umožňuje rozsáhlý výhled na pracovní prostor zametače. Tím je docíleno velké bezpečnosti práce se strojem.

Odsávání smetků od prostoru zametacích kartáčů je realizováno pod tlakem sací hadicí jen jeden metr dlouhou. Tím je docíleno vysokého sacího výkonu s minimálními ztrátami podtlaku.

Při vyprazdňování zametače se celý stroj zvedne do výšky a pak je otevřeno dno zametače. Tím dojte k vyprázdnění zásobníku na smetky. Vyprazdňování může probíhat přímo nad kontejnerem nebo vozíkem.

Šířku zametání lze nastavit od 1350 mm do 1800 mm. Sami si zvolíte, zda se má pohybovat pravé nebo levé rameno s kartáčem. Zametač je vybaven nádrží na vodu o objemu 50 litrů. Tlak vody a tlak oleje se odečítá na 2 manometrech, které jsou umístěny v zorném poli obsluhy. Tlak vody a oleje obsluze říká, jak systém efektivně pracuje.

Tornado 400 je vybaveno odlučováním prachu z ovzduší. Nasávaný vzduch po průchodu zásobníkem přivede Timan na aktivní výstupní odlučovač prachu. Jedná se o speciální kartáč ostřikovaný vodou. Tato kombinace zaručuje. že výstupní proud vzduchu neobsahuje prachové částice větší než 10µm. 

Zametač splňuje normu PM-10.Jako příslušenství je možno zametač dovybavit ruční hadicí na odsávání nečistot a čištění šachet a zákoutí. Hadice má ocelovou koncovku s opěrnými kolečky a je o délce 8 metrů.

Rychlost zametání 2-6 km/h
Šíře pracovního záběru 135-180 cm
Max. objem vzduchu 3200 m3/h
Zásobník na vodu 50 l
Max. spotřeba vody 1,2 l/min.
Délka ruční hadice 8 m
Celková délka 2000 mm
Celková šířka 1250 mm