Pískovač Turfco CR-7 – časopis GREEN 2/2014

Pískovač Turfco CR-7 – časopis GREEN 2/2014

Ukázka z aktuálního čísla časopisu GREEN – časopisu Českého svazu greenkeeperů.

Unikátní pískovač Turfco CR-7 se stává bestsellerem mezi produkty renomovaného výrobce Turfco nejen v České republice, ale i celosvětově. Jeho koncepce vychází z dlouholetého vývoje a z požadavků greenkeeperů. Technické parametry, vlastnosti a především velikost a kapacita z něho dělají maximálně univerzální diskový pískovač, který je uplatněním přesně uprostřed mezi oblíbeným velkým fervejovým pískovačem Turfco CR-10 a greenovým pískovačem Turfco Widespin 1530/40.

Kapacita zásobníku 1,4 m3 umožňuje velkou výkonnost při nízkých nákladech (přejezdy, nakládka atd.) a velkou rozmanitost prací nejen na  greenech a odpalištích ale i pro pískování na fervejích, sportovních plochách a fotbalových hřištích. Pro zajímavost – prvním majitelem diskového CR-7 se v ČR stal zákazník z negolfového prostředí, a sice fotbalový klub AC Sparta Praha, pro který to znamenalo velký pokrok při regeneracích fotbalových trávníků na Letné a na Strahově.

Bezkonkurenční výhodou je precizní a naprosto rovnoměrná aplikace suchého i zcela mokrého písku, možnost volby nastavení úhlu dopadu (disky v rovnoměrné pozici vůči zemi nebo pohyb disků nahoru či dolů pod úhlem pro velkou univerzálnost použití v různých podmínkách ve smyslu šířky rozhozu, pískování na úzkých a prostorem omezených plochách, za různé vlhkosti písku atd.) a rychlé nastavení objemu distribuovaného materiálu jedním pohybem páky hradítka.

Přínosem je také galvanizovaný materiál zásobníku (dlouhá životnost materiálu a vysoká odolnost vůči korozi), robustní konstrukce, spolehlivý „chevronový pás“ i možnost dovybavit pískovač příčným dopravníkem pro nakládku nebo plnění bankrů. Pískovač Turfco CR-7 je využitelný nejen pro aplikace písku, ale i jiných sypkých materiálů na bázi zeminy či jeho směsí s organickými materiál, jako jsou zahradnické substráty, kompost nebo odstřižky trávy - grass clippings.

 

Roční předplatné časopisu GREEN ve výši 360,- Kč včetně poštovného (4 plánovaná čísla – jaro, podzim, léto a zima) lze objednat na mailové adrese: prochazkagreen@seznam.czwww.casopis-green.cz, šéfredaktor PhDr. Luboš Procházka, tel. 603 336 290.