Nový Toro Groundsmaster 4700 – časopis GREEN 1/2015

Nový Toro Groundsmaster 4700 – časopis GREEN 1/2015

První tři inovované modely Groundsmaster 4700 dodává společnost Profigrass na resorty CZ Golf. Greenkeepeři v Telči, Ústí nad Labem a v Benátkách se již těší na příznivé počasí a růst trávy, aby mohli s novým strojem vyjet do plného provozu. Společnost Toro Company podrobila jeden ze svých klenotů další inovaci.

Groundsmaster 4500 a 4700 je proslulý enormní produktivitou práce a výborným vzhledem pokosené plochy. S pracovním záběrem 381 cm je možné v závislosti na podmínkách posekat více než 4 hektary za hodinu. Nově je stroj k dispozici ve dvojím provedení – s motorem Yanmar 48 nebo 55 koní. Jeho technologie Smart Power dokáže hlídat ideální rychlost pro sečení v daných podmínkách. Pokud by hrozilo, že obsluha vjede do neposečeného terénu příliš rychle, dokáže Smart Power tuto rychlost snížit, aby nedošlo k přehlcení. Zvládne to provést rychleji než zkušená obsluha. Díky tomuto systému je ideální rychlost rotace nožů zachována. I méně zkušená obsluha tak dosahuje ideálního výsledku sečení a vysokou produktivitu práce.

Mezi inovace patří další zvýšená efektivita hydraulického systému, permanentní pohon čtyř kol i pro transport nebo automatické snížení otáček motoru, pokud je stroj odstaven nad povolený časový interval. Infocentrum přehledně informuje o provozních datech, zobrazuje upozorněn a umožňuje nastavení parametrů provozu, včetně rychlosti sečení. V neposlední řadě slouží pro rychlou diagnostiku. Důležité prvky zůstávají zachovány, např. planetové převody, robustní rotační ústrojí CountourPlusTM s optimálním rozprostřením pokosené hmoty nebo zpětný chod ventilátoru pro odfuk nečistot z nasávací mřížky, která optimalizuje chlazení a předchází chybám lidského faktoru.

Roční předplatné časopisu GREEN ve výši 400,- Kč včetně poštovného (4 plánovaná čísla – jaro, podzim, léto a zima) lze objednat na mailové adrese: prochazkagreen@seznam.cz, www.casopis-green.cz, šéfredaktor PhDr. Luboš Procházka, tel. 603 336 290.