Novinky zahradní techniky John Deere pro rok 2016

Nové zahradní traktory řady John Deere X300
Nové zahradní traktory řady John Deere X300

Nová ruční sekačka R47KB

Již velmi rozsáhlou řadu kvalitních ručních sekaček John Deere v tomto roce rozšířila inovovaná sekačka R47KB. Její předností je zejména spolehlivý a výkonný benzinový motor Subaru, který podává maximální výkon 3,2 kW. Sekačka má pracovní záběr 47cm a má variabilní rychlost pojezdu. Přizpůsobí se tak kroku obsluze. Sekačka je také vybavena spojkou brzdy nože, která odpojí nůž při běžícím motoru a vy tak můžete vysýpat koš bez nutnosti vypínání a zapínání stroje. Jako všechny prémiové sekačky má i tento model systém Turbostar a indikátor naplnění koše.

Robotická sekačka Tango řady II

Exteriér sekačky je totožný s předešlým modelem. Uvnitř je ale vše nové. Nová řada robotické sekačky Tango nabízí především nový software a vylepšené ovládání. Programování a ovládání je velmi intuitivní a zvládá velké svahy až 36%. Nový řídicí systém sekačky ji navádí směrem vpřed až do okamžiku, kdy dosáhne ohraničujícího drátu. Poté  sekačka obloukem zatočí a změní směr, dokonce i na svahu nebo při couvání. To znamená méně náhlých zastavení a méně otisků kol na vašem skvostném trávníku.

Nové zahradní traktory řady X300

Prémiové zahradní traktory řady X300 v roce 2016 vyjíždějí s novými modely X350, X350R (zadní výhoz a sběrací koš), X354 (zatáčení všemi 4 koly), X370 (hydraulické zvedání žú) a X380.Tyto traktory vynikají především svoji ergonomií a ovládáním. Mají pedály TwinTouch pro snadnou změnu směru jízdy a nový displej, kde může uživatel sledovat stav stroje. Žací ústrojí využívají systém MulchControl, který pouze pomocí páky umožní změnit sečení se sběrem či výhozem na mulčování.

Řada X500 – nové žací ústrojí

Pro vyšší řadu zahradních traktorů X500 je pro letošek připravena dvojice nových žacích ústrojí. Menší s označením 48A a záběrem 122cm a větší 54A se záběrem 137 cm. Obě mají možnost systému MulchControl a jsou vyrobeny z kvalitní oceli pro dlouhou životnost.

Nový displej pro traktor X950R

Výkonný travní traktor X950R se zadním výhozem a objemným sběracím košem je nyní vybaven i přehledným displejem, na kterém může obsluha sledovat stav stroje a průběh výkonu při sečení.

Nové Ztraky – sekačky s nulovým poloměrem otáčení

Pro letošní rok John Deere inovoval i celou řadu sekaček s nulovým poloměrem otáčení s modely Z335E, Z525E a Z540E. Záběr strojů je od 107 do 122 cm a výkon končí u 16,1 kW. Jedná se o ty neobratnější žací stroje v nabídce a jsou vhodné zejména pro velké zahrady.