Kvalita a tradice ze Smržic oceněná na veletrhu Techagro 2016

Venkovní expozice firmy Laski, s.r.o na veletrhu Techagro 2016
Venkovní expozice firmy Laski, s.r.o na veletrhu Techagro 2016

Firma Laski, s.r.o. se od svého vzniku trvale věnuje rozvoji a inovaci svých výrobků, kterých za svou 24-letou historii vyvinula více než 80 typů. V současném výrobním sortimentu je více než 60 typů komunální techniky.
Mezi novinky letošního roku patří štěpkovač na pásovém podvozku LS 160 DW Track, malý štěpkovač pro zahradní použití LS 51 a drážkovač TR 120H použitelný na hloubení drážek do hloubky až 1200 mm.

Toto trvalé inovační úsilí bylo korunováno dvojitým oceněním na letošním největším veletrhu zemědělské techniky na evropském kontinentu, na Techagru 2016. Tato prestižní zemědělská přehlídka toho nejlepšího, co mohou firmy nabídnout, se v letošním ročníku chlubí rekordní účastí 777 vystavovatelů ze 40 zemí a 1125 zastoupených značek.

V této největší konkurenci v historii veletrhu získala firma Laski jako jediná double ocenění. Štěpkovač LS 160 DW Track získal cenu za nejlepší exponát, a to cenu Grand Prix Biomasa 2016. Dále byl oceněn jako nejlepší exponát s přínosem pro obnovitelné zdroje energie, a to hlavní cenou Profi Pressu. Mimo tato velmi významná ocenění byla dále nominována na hlavní cenu Grand Prix další horká novinka firmy, a to drážkovač TR 120H.

Těmito prestižními oceněními bylo korunováno úsilí 70ti pracovníků firmy, z nichž více jak polovina je ze Smržic resp. z blízkého okolí. A byla potvrzena skutečnost, že se ve smržickém podniku vyrábí špičková a kvalitní technika, která má v České republice i ve světě velmi dobré renomé.

Mezi stěžejní výrobky firmy Laski patří frézy na pařezy, štěpkovače, drtič, drážkovače a vysavače listí. V současné době opouští brány smržického podniku profesionální komunální technika mířící do Austrálie, Chile, Indie, USA, Ruska, ale hlavně do více jak 40-ti zemí Evropy.

 

Ing. Jana Beránková
www.laski.cz