Malotraktor Same Solaris

  • Úvod
  • Malotraktor Same Solaris

Vývoj malotraktorů Same Solaris pokročil a výsledkem je nová řada, která je ještě všestrannější a výkonnější. Skvělý výsledek doplňuje moderní, a především funkční design. Traktory SAME Solaris byly vždy oceňovány pro svou kompaktní stavbu a všestrannost.

Nový design a dílčí inovace pokračují v nastaveném trendu a posouvají tento osvědčený stroj ještě dále. Upravená jednodílná kapota umožňuje snazší přístup k motoru a zároveň propouští větší množství vzduchu pro sání. Pod kapotou se nachází osvědčený motor z dílen japonského Mitsubishi. Právě díky vynikajícím motorům a excelentnímu celkovému výkonu jsou malotraktory SAME Solaris naprosto srovnatelné s traktory vyšší třídy. Přitom jsou schopny díky svým skromným rozměrům pracovat i ve velmi stísněných prostorách. SAME Solaris je ztělesněním opravdu všestranného traktoru vhodného pro různé druhy činností od lehké polní práce, přes údržbu zeleně, až po zimní údržbu nebo hobby, jako je farmaření.

Klíčové vlastnosti Same Solaris

  • Motor
    Flexibilnější motory pro dosažení vyšší efektivity použití. Traktory SAME Solaris mají efektivní motory, které díky své rychlé odezvě a výkonové kapacitě usnadní každou práci.
    Všechny malotraktory SAME Solaris jsou vybaveny 4 válcovými motory Mitsubishi, které plní emisní normu Tier 3. Tyto moderní, vodou chlazené motory jsou vybaveny přímým vstřikováním a poskytují výkon od 39 do 51 k. Všechny verze vynikají velmi jednoduchou, kompaktní stavbou. Dále také vynikají ideální křivkou točivého momentu.
  • Převodovka
    Flexibilita a obratnost. Traktory SAME Solaris jsou extrémně obratné a snadno ovladatelné. I díky tomu mohou garantovat nejlepší výsledky i za velmi těžkých podmínek.
    Převodovka malotraktorů SOLARIS byla znovu upravena a posílena, a je stejně robustní jako u modelů vyšší kategorie. Mechanicky řazená převodovka nabízí celkem 12 převodů vpřed i vzad ve třech skupinách. Na přání dodávaná převodovka s plazivými převody pak nabízí o jednu skupinu více, tedy celkem 16 převodů vpřed i vzad. Velmi rychlé a snadné manévrování je možné díky synchronizované reverzaci, která výrazně ulehčuje změnu směru jízdy a která je standardně u všech traktorů Solaris.
  • Hydraulický systém
    Malotraktory SAME Solaris byl vyvinut, aby splnil nejrůznější potřeby všech oblastí, kde může najít kompaktní traktor využití. Výraznou měrou za to vděčí i silnému a výkonnému hydraulickému systému a množství přípojných míst pro různé periferie.
    Hydraulický systém je rozdělen do dvou oddělených okruhů. Jeden pro pracovní hydrauliku a jeden pro hydrostatické řízení. Díky nezávislému čerpadlu je řízení vždy snadné a nezadrhne se ani v momentech, kdy je současně používána pracovní hydraulika. Okruh pracovní hydrauliky je plněn čerpadlem s max. průtokem 30 l/min, které dodává až třem zadním hydraulickým okruhům a zadním (na přání i přednímu) tříbodovému závěsu.
    Celkově poskytují všechny modely traktorů Solaris nespočet přípojných bodů i možností pro pohon všech myslitelných zařízení – vlastnost, kterou může nabídnout jen opravdový univerzál.
  • Kabina
    Malotraktory SAME Solaris: jediné správné řešení pro opravdovou práci v komfortních podmínkách, při které je možné dosáhnout maximálních výkonů se strojem neuvěřitelně kompaktních rozměrů, aniž by bylo nutné vzdát se pokročilých funkcí a výbavových prvků.
    Dodávaná komfortní kabina i pracovní platforma jsou upevněny na silentblocích, které výrazně snižují nejen hluk pronikající do kabiny, ale především vibrace. Vše pro maximální pohodlí při práci i v dlouhých pracovních dnech.
    Solaris se vyznačuje i prostornou a funkčně zařízenou kabinou, kde jsou veškeré ovládací prvky rozmístěny ergonomicky podle funkce a četnosti používání. Volitelně může být kabina dokonce vybavena klimatizací (Solaris 45 a 55), což dále podtrhuje jedinečný komfort, jaký traktory Solaris nabízejí. Nový vzhled kapoty je upraven pro co nejlepší výhled na vpředu připojené nářadí.

Model

Max. výkon motoru

Jmenovité otáčky

Max. krouticí moment

Zdvihový objem

Počet válců

Max. zvedací kapacita

Solaris 35

Solaris 35

Solaris 45

Solaris 45

Solaris 55

Solaris 55

28,5 / 39 kW/k.

31,5 / 43 kW/k.

37 / 51 kW/k.

1900 ot./min.

2100 ot./min.

2000 ot./min.

85 Nm

105 Nm

122 Nm

1500 ccm

1500 ccm

1758 ccm

4

4

4

1200 kg

1200 kg

1200 kg