Balíkovací lisy Deutz-Fahr Bigmaster

  • Úvod
  • Balíkovací lisy Deutz-Fahr Bigmaster

Řada lisů na hranaté balíky Deutz-Fahr Bigmaster představuje nekompromisní řešení, které zaručuje produkci perfektních balíků v nejlepší kvalitě a za co nejnižší čas. Najdeme zde 4 modely s balíky o těchto rozměrech: 80 x 70 cm, 80 x 90 cm, 120 x 70 cm a 120 x 90 cm a celkové délce od 60 do 300 cm. Na lisech této řady se podepsaly dlouhá léta vývoje a inovací, které se promítly v bezkonkurenční spolehlivosti, vysoké efektivitě a produktivitě. Samozřejmostí je konektivita prostřednictvím rozhraní ISOBUS, díky čemuž má obsluha nad činností lisu plnou kontrolu a přehled.

Vkládání materiálu

Rovnoměrné vkládání materiálu do komory = dokonalé vytváření kvalitních, pevných a perfektně tvarovaných balíků

  • POWER DENSITY systém – rovnoměrné vkládání materiálu
  • Integrální rotor
  • Jištění přetěžovacími spojkami

Systém POWER DENSITY zajišťuje přizpůsobení se jakékoliv velikosti a tvaru řádků, čímž je zajištěno rovnoměrné vkládání materiálu do komory a tím i dokonalé vytváření kvalitních, pevných a perfektně tvarovaných balíků. Všechny modely z řady Bigmaster disponují integrálním rotorem, který je téměř bezúdržbový a zajišťuje plynulý, bezproblémový tok materiálu. Integrální rotor je plně automaticky jištěn přetěžovacími spojkami, čímž jsou eliminovány prostoje způsobené výměnou střižných šroubů.

Lisování

Kontinuální, ničím nebrzděný tok materiálu do komory

  • Systémy bez řezání OPTIFEED – maximální kapacita a plynulost
  • Systémy s řezáním OPTICUT – délka řezanky 70 mm
  • Systémy OMNICUT – dálka řezanky 45 mm a konfigurace nožů 0/11/12/23
  • 3 m dlouhá lisovací komora

U lisů Bigmaster najdeme dva hlavní systémy, a to systémy bez řezání – OPTIFEED, a s řezáním OPTICUT a OMNICUT. OPTIFEED zajišťuje kontinuální, ničím nebrzděný tok materiálu do komory. Systémy OPTICUT a OMNICUT jsou k dispozici ve verzi OC 10, kdy délka řezanky činí teoretických 70 mm. OC 15, kde je teoretická délka řezanky 45 mm, disponuje systémem patentovaným designem rotoru, který zajišťuje výborný výkon a kvalitu řezání. A v neposlední řadě OC 23, kdy délka řezanky je 45 mm a řezné nože mají vlastní individuální hydraulickou ochranu. Obsluha u OC 23 může pohodlně díky dvěma pákám nastavit následující konfigurace nožů 0 – 11 – 12 – 23. Samotná lisovací komora měří 3 m a zajišťuje dokonalé utužení balíků.

Vázání

Se skladovacím zásobníkem u lisu Bigmaster vydržíte pracovat celý den

  • TWIN STEP systém
  • Pohodlně dostupný rezervní zásobník s 24 špulkami provázku

S bočním krytem, který lze celý snadno otevřít, je v zásobníku uloženo 24 špulek s provázkem. Tato zásoba vystačí pro práci na celý den. Skladovací zásobníky jsou uzavřeny a chráněny proti znečištění, které by mohlo způsobit roztřepení provázku. Tyto lisy disponují systémem TWIN STEP, který zaručuje bezproblémové vázání balíků při zachování výjimečného stlačení hmoty, a to díky práci s neustále napnutými provázky.