Vertikutátor Eliet E 600 Compactor

  • Úvod
  • Vertikutátor Eliet E 600 Compactor

Eliet E 600 Compactor - Trojnásobně efektivnější vertikutace!

Vertikutace se stala běžnou a přirozenou činností při péči o trávník. Naše aktuální klimatické podmínky však umožňují rychlý růst mechu v jarních měsících, důsledkem toho je pak zadušení trávníku. Vertikutace je rychlý a efektivní způsob k odstranění většiny mechu a dalšího plevele z trávníku a poskytuje trávě potřebný prostor k růstu do hustého trávníku.

Některé vertikutátory jsou vybaveny sběrným košem pro sběr vyhrabaného mechu. Ale protože většina typů mechu má vzdušnou a objemnou strukturu, jsou tyto sběrné jednotky velmi rychle zaplněny a potřebují vyprázdnit každých 10 metrů. Tato „start-stop“ metoda odstraňování mechu je obtěžující a sběrný koš je často z tohoto důvodu nevyužíván. Problém sběru tak zůstává nevyřešen.

Eliet nyní s E 600 Compactorem nabízí řešení vše v jednom. Vertikutátor, nejenže odstraňuje mech z trávníku, také jej sbírá a následně stlačuje ve sběrném koši o objemu 95 l – vše v jednom a ve stejném procesu. Eliet E 600 Compactor je opravdovou revolucí pro profesionální zahradníky pečující o trávník, proměňuje časově náročnou a únavnou činnost při odstraňování mechu v jednoduchý a rychlý proces.

Eliet E 600 Compactor - Trojnásobná úspora s jedním strojem!

V jarních měsících mají profesionální zahradníci plné ruce práce s renovací zahrad svých zákazníků po zimě. Časově vysoce náročné odmechování zabere velkou část jejich jarních činností. Ve spojitosti s nepředvídatelným počasím je opravdu velkou výzvou stihnout dokončit všechnu práci v takto limitovaném časovém prostoru. Využití E 600 Compactoru poskytuje alespoň tři hlavní úspory. Nejenže stroj urychluje proces vertikutace, ale také jej provádí důkladněji a efektivněji. Co by profesionální zahradník tak tímto ušetříte minimálně 50% času, ve kterém se pak můžete věnovat dalším zákazníkům.

  1. Hlavní výhodou E 600 Compactoru je vynucený sběr. Tradiční metoda odmechování vyžaduje alespoň dva úkony: nejprve musí být mech vyhrabán z trávníku a následně posbírán. Eliet E 600 Compactor kombinuje tyto dva kroky v jeden, snižuje tak časovou náročnost celého procesu o 50%!
  2. E 600 Compactoru je vybaven 44 dvojitými noži, které jsou umístěny těsně vedle sebe (15 mm). Toto zajišťuje intenzivní odmechování během každého otočení nožů, vyhrabává se tak maximální množství mechu. Výkon vyhrabání je pak dále umocněn opačně rotujícími noži. Stroje je také vybaven samoostřícími TRVALE OSTRÝMI NOŽITM, které poskytují garantovaný výkon po celou dobu. Navíc pohon kol vertikutátoru zaručuje konstantní rychlost vpřed, což je méně únavné pro obsluhu a další úspora času!
    Vyšší výkon za kratší dobu = E 600 Compactor.
  3. Unikátní sběrný systém tohoto stroje stlačuje zachycený mech ve sběrném koši. Nože vyhazují mech na transportní systém pohonných válců. Vyhrabaná půda propadává skrz válce zpět na zem. Před umístěním do sběrného koše je mech stlačen mezi dvěma proti sobě rotujícími válci, což umožňuje obsluze obsáhnout větší plochu, než je nutné vyprázdnit koš. Méně neproduktivních momentů strávených při vyprazdňování koše – další úsporný rys Compactoru.
Motor Subaru EX27
Výkon motoru 9,0 k.
Šíře pracovního záběru 60 cm
Provedení nožů - vertikutační hřídele Double-cut nože
Počet nožů 36
Tloušťka nožů 1,5 mm
Sběrný koš 95 l
Rozměry (dxšxv) 1250x750x900 mm
Hmotnost 135 kg