Vertikutátor Eliet E 501 Pro

  • Úvod
  • Vertikutátor Eliet E 501 Pro

Až do nejmenších podrobností byl brán zřetel na požadavky profesionálního uživatele. Pohledu znalce neuniknou silné motory s vysokým výkonem, plynulé samojistící nastavení výšky a velká kola s dvojitými kuličkovými ložisky. Pod krytem jsou přirozeně Permanentně ostré nože™ Eliet. Tyto nože zaručují, že Váš stroj Eliet bude od první do poslední minuty podávat neměnný výkon. Můžete tak pracovat s maximální účinností.

Dodatečné krycí plechy na prachotěsných kuličkových ložiskách nožového hřídele zajišťují dokonalou ochranu proti nečistotám. Nemusíte se tedy obávat, že dojde k předčasnému opotřebení stroje. To vše dělá ze strojů Eliet E 501 Pro maximálně spolehlivé stroje a poskytuje Vám jako profesionálovi vysokou míru provozní spolehlivosti.

Volba nožů u Eliet E 501 Pro

To nejdůležitější na vertikutátoru není na první pohled viditelné. Na kvalitu práce má podstatný vliv nožový hřídel, který je skrytý pod strojem. Také zde má Eliet skvělé řešení. Díky trvale ostrým nožům máte z dlouhé životnosti nožů vždy vysokou užitnou hodnotu. A můžete si být jisti, že ze stroje dostanete vždy maximální výkon. S více než dvacetiletými zkušenostmi vyvinul Eliet tři druhy nožů, které vykazují speciální vlastnosti pro danou potřebu. Proto je důležité, abyste zvolili nože, které jsou nejvhodnější pro daný druh trávy.

  1. Pevné nože
    Tyto nože jsou na hřídeli pevně přišroubovány. Jedná se o robustní nože tloušťky 3 mm, které jsou odolné proti nárazům. Každý nůž má dva ostré hroty. Nože jsou připevněny s roztečí 2 cm. Těmito noži můžete ošetřovat téměř každý trávník.Volné nože
  2. Volné nože
    Každý unášeč nože na hřídeli má dva zpětně sklopné (volné) nože. Těmito noži můžete vertikutovat trávník obsahující také kamínky a kořeny stromů apod., kde nelze doporučit použití pevných nožů. Každý nůž má závěsné oko s nylonovým povlakem a otáčí se kolem ocelového čepu. I při silném namáhání vydrží toto zavěšení nožů více než 100 hodin.
  3. Dvojité nože
    U dvojitých nožů se jedná o pevné nože, každý nůž má však pouze jeden hrot. Jedná se o dvojnásobný počet nožů přes celou pracovní šířku. Tyto nože jsou tenčí (1,5 mm) a jsou uspořádány spirálovitě. Tato konfigurace je vhodná zejména pro golfová hřiště a pro vysoce kvalitní okrasné trávníky nebo travní koberce. Dvojité nože se vyrábí z tvrzeného materiálu. Ačkoliv jsou mnohem tenčí, zůstávají minimálně po dobu 100 provozních hodin trvale ostré.
Motor Honda GX 200
Výkon motoru 6,5 k.
Šíře pracovního záběru 50 cm
Provedení nožů - vertikutační hřídele pevné / volné / Double-cut nože
Počet nožů 18 / 34 / 32
Tloušťka nožů 3 / 2,5 / 1,5 mm
Konstrukce vertikutátoru ocel tl. 3,0 mm
Rozměry (dxšxv) 1200x740x1000 mm
Hmotnost 65 kg

Jihomoravský kraj

Královéhradecký kraj

Liberecký kraj

Moravskoslezský kraj

Pardubický kraj

Středočeský kraj

Ústecký kraj