Velkoplošná sekačka Ma.Tra. 350

  • Úvod
  • Velkoplošná sekačka Ma.Tra. 350

Ma.Tra. 350 je stroj s hydrostatickým pohonem všech čtyř kol, určený pro péči o veřejné i soukromé zelené plochy a pro všechny typické práce, jež připadají v úvahu v komunální oblasti. Vzhledem k mnohostrannému sortimentu profesionálních přídavných zařízení se Ma.Tra. 350 stane cenným pomocníkem v každém ročním období.

Ovladatelnost, vynikající vlastnosti stroje v terénu, malý poloměr otáčení, čelní agregace, optimální pohodlí pro řidiče jsou přednosti zaručující vysoký výkon za všech možných pracovních podmínek.

Motor a převodovka Ma.Tra. 350

  • MA.TRA 350 je poháněna čtyřválcovým dieselovým motorem YANMAR s obsahem 2,2 l o výkonu 44 HP, díky regulaci a uložení motoru na silentblocích došlo k výraznému snížení vibrací a hlučnosti.
  • Speciální štěrbinový chladič je uložen na místě chráněném před nárazy. Chladič je vybaven reverzním ventilátorem pro dokonalé chlazení motoru a hydraulického systému. Ventilátor pro čištění chladiče se spouští pomocí speciálního senzoru.
  • Jednostupňová hydraulická převodovka s rychlostí 0 až 20 km/h zaručuje vysokou efektivitu a vynikající hodinový výkon.
  • Pohon 4 × 4 s hydromotory v kolech zajišťují nezbytný hnací výkon i při práci na strmých svazích. Maximální trakci a bezpečí za jakýchkoli pracovních podmínek a při jakékoli adhezi zajišťuje automatická uzávěrka diferenciálu, která hlídá prokluz všech kol.
  • Elektrohydraulicky ovládaná vícekotoučová vývodová hřídel má funkci zastavení nožů. Pohon žacího ústrojí je nezávislý na pohonu sací turbíny.
  • Díky světlé výšce 18 cm a zadní kyvadlové nápravě zvládá Ma.Tra. 350 bez problémů všechny terénní nerovnosti a chodníkové hrany

Sběrný koš na trávu Ma.Tra. 350

  • Transport posečeného materiálu je zajištěn dostatečně dimenzovanou turbínou o průměru 40 cm, která zajišťuje bezproblémové plnění sběrného koše i za nepříznivých podmínek (hutnou nebo mokrou trávou). Hydraulicky ovládaný pohon turbíny je nezávislý na pohonu vývodové hřídele.
  • Rovnoměrné plnění sběrného koše na trávu o objemu 1200 litrů je zajištěno pomocí aktivní výfukové roury.
  • Hydraulicky ovládaný sklápěcí mechanismus koše a zadní přesah 50 cm umožňují optimální výsyp trávy, až do výšky 210 cm. Sběrací koš je vybaven spínačem pro zastavení pohonu žacích nožů a podávací turbíny,při naplnění boxu.

Místo řidiče u Ma.Tra. 350

  • Odpružené prostorné sedadlo s opěrkami pro paže a snadno přístupné mechanické páky pro ovládání sečení a vyklápění sběrného koše zajistí obsluze maximální komfort. Volant s posilovačem řízení ovládá zadní řiditelnou nápravu, lze jej nastavit ve výšce i sklonu. Rovněž pedály pro jízdní režim jsou vybaveny servo posilovači, tak aby usnadnily obsluze celodenní práci.
  • Bezpečí pro obsluhu při práci zajišťují robustní ochranný rám,bezpečnostní pásy a osvětlení na pozemní komunikace. Ma.Tru. 350 je možné na přání vybavit kabinou s topením a ventilací nebo klimatizací.
Motor Yanmar 4TNV88 diesel
Počet válců 4
Zdvihový objem 2190 ccm
Výkon motoru 32,4 / 44,0 kW/k.
Palivová nádrž 35 l
Převodovka hydrostatický pohon se 4 hydromotory
Rychlost 0-20 km/h
Šíře pracovního záběru 155 cm (rotační sekačka) / 150 cm (mulčovací zařízení)
Objem koše 1200 l
Pneumatiky přední 24x12.00–12
Pneumatiky zadní 20x10.00–10
Celková délka 3515 (se sečením) / 2595 (bez sečení) mm
Celková šířka 1620 mm / 1350 (bez sečení) mm
Celková výška 1885 (bez ochranného rámu) / 2380 (s kabinou) mm
Hmotnost 1560 (se sečením) / 1340 (bez sečení) kg