Univerzální stroj pro údržbu zeleně Amazone Profihopper

  • Úvod
  • Univerzální stroj pro údržbu zeleně Amazone Profihopper

Amazone Profihopper je vysoce výkonný stroj na vyžínání, provzdušňování a sběr pokoseného materiálu s s velmi robustním žacím agregátem PowerCompactor.

Díky velmi výkonnému žacímu agregátu PowerCompactor se firmě AMAZONE podařilo ještě podstatně zvýšit pojezdovou rychlost a zhutňovací výkon stroje Profihopper. A to k Vašemu užitku, neboť díky žacímu agregátu PowerCompactor se zvýší nejen pracovní výkon, nýbrž se současně sníží i čas potřebný pro přípravu stroje před prací. V kombinaci s žacím rotorem, vysoce výkonnou žací a provzdušňovací jednotkou nesenou v přední části stroje jsou tak nové agregáty Profihopper ideálním řešením pro vyžínání a sběr trávy i mulčovaného materiálu během jedné pracovní operace. Této jednoznačné přednosti můžete využívat za téměř jakýchkoliv pracovních podmínek – zvláště pak za vlhka.

Amazone Profihopper pro celoroční využití

  • Vyžínání
    Profihopper odvede za téměř jakýchkoliv povětrnostních a vegetačních podmínek veškerou práci. Jeho nesčetněkrát osvědčený žací a provzdušňovací systém AMAZONE je garantem čistě upravených travnatých ploch. Do práce se můžete pustit nejen pouze za sucha, nýbrž již časně ráno, kdy je na trávě ještě rosa. Nezáleží na tom, zda je tráva vlhká, zvlášť vysoká či hustá – Profihopper vždy odvede prvotřídní výkon.
  • Válcování
    Chcete-li mít krásný a udržovaný trávník, pak bezprostředně po posečení doporučujeme jeho uválcování.
  • Mulčování
    Specifické zavěšení nožů na velkém rotoru umožňuje precizní krátký sestřih travnatého porostu. Za účelem mulčování se prostě přesune mulčovací klapka stroje Profihopper a pokosený, plošně rozprostřený materiál poté zůstává ležet na posečené ploše. Důležité živiny se tak dostávají zpět do půdy.
  • Provzdušňování
    Pomocí stroje AMAZONE Profihopper můžete rovněž provádět bezvadné provzdušňování půdy. Provzdušňovací nože, které lze namontovat rychle a bez použití nářadí,prořezávají trávník a prosvětlují jeho povrch. Trávníková plsť se vyčeše, sebere a současně se povrch uválcuje.Přístup světla, vzduchu, vody a živin do půdy vylepšený díky provzdušnění přináší podstatné ozdravění půdní struktury.
  • Sběr listí
    Díky vynikajícímu sacímu výkonu se sebere téměř „vše“(listí, kaštany, žaludy, atd.). Využití objemu zásobníku je přitom optimální. Rozmělňování listí za využití rotačních nožů navíc podporuje jeho rychlejší biologický rozklad.Začátkem jara je zem ještě často pokrytá zbytky podzimního listí a růst trávy je tak značně utlumen. Abyste urychlili růst trávy, můžete prostřednictvím dodatečně instalovaných provzdušňovacích nožů sbírat listí a současně provzdušňovat trávník.
  • Sběr odpadků
    Dopravní systém stroje není nikterak choulostivý, bez problémů zpracovává i plechovky, papír a jiné odpadky,které po sobě zanechávají návštěvníci parku a podobných rekreačních ploch.
  • Sběr koňských koblih
    Čisté pastviny svědčí zdravému dobytku. Profihopper vyžíná pastviny a provádí čistý sběr koňských koblih.

Profihopper zDrive s rukojetí Zero-Turn Profi pro údržbu sportovních hřišť i výběhů pro koně

  • Maximální výkon na minimální ploše
    Současné vyžínání, provzdušňování a sběr pokoseného materiálu během jedné pracovní operace jsou charakteristickými rysy, které ze stroje Profihopper zDrive vytvářejí univerzální řešení pro údržbu travnatých ploch. Díky nové čelní žací jednotce PowerCompactor se Profihopper hravě vypořádá i s velkým množstvím trávy a listí. Žací jednotka s integrovaným sběracím systémem zajišťuje prostřednictvím šnekového podavače bezvadné nabírání a dopravu pokoseného materiálu do sběrného koše. Nucené podávání materiálu přes šneky bez využití proudu vzduchu navíc umožňuje bezprašný provoz stroje. Lepší průtok a zhutnění materiálu jsou garantem vyšší kvality sečení i optimálního pracovního výkonu.
  • S ovládací rukojetí a funkcí Zero-Turn
    Ovládací rukojeť stroje Profihopper zDrive umožňuje dosažení skutečného nulového poloměru otáčení kolem rejdové osy a nabízí tak flexibilní využití stroje na minimálním prostoru.Tím je zaručena přesná pracovní činnost bez předchozího přejíždění pokoseného materiálu.Rotor garantující přesné sečení vybavený vysoce výkonnou žací a provzdušňovací jednotkou je ideálním řešením pro vyžínání a sběr trávy i materiálu nahromaděného při provzdušňování.

Profihopper iDrive s volantem

  • Komfortní a snadné ovládání
    Pro práci v normálním terénu doporučujeme používat stroj Profihopper iDrive. Bezpečný pohon 2 kol zajišťují dva hydrostatické motory. Profihopper iDrive je vybavený vysoce výkonným žacím agregátem PowerCompactor a okouzlí Vás svou kompaktní konstrukcí, vysokým výkonem a kvalitou odváděné práce. Intuitivní řízení pomocí volantu a skutečně nulový průměr zatáčení patří rovněž k sériovému vybavení stroje Profihopper iDrive.

Profihopper 4WDi s inteligentním pohonem všech kol

  • U stroje Profihopper 4WDi se otáčky čtyř kol poháněných hydrostatickým motorem regulují individuálně v závislosti na poloze volantu a pojezdové rychlosti směrem vpřed.Otáčky předních kol se přitom regulují v závislosti na poloze zadních řízených kol, takže se vozidlo může otáčet na místě kolem jednoho předního kola (nulový průměr zatáčení). Lepší ovladatelnost za jakýchkoliv pracovních podmínek, zvláště při práci ve svahu, umožňuje efektivnější pracovní činnost. Profihopper zapne, pomocí pří-Skutečný nulový průměr zatáčení slušného systému, zadní řízená kola pouze tehdy, pokud přední kola tuto podporu potřebují. Tedy pohon všech kol podle potřeby. Systém funguje jak při jízdě vpřed, tak i při couvání.
  • U stroje Profihopper 4WDi je každé kolo poháněno otáčkami v závislosti na stlačení plynového pedálu a rejdu,takže stroj nepotřebuje uzávěrky diferenciálu. V zatáčkách a zvláště při jízdě ve svažitém terénu se plně projevují přednosti ideálního pohonu, protože se každé kolo neustále pohybuje v optimálních otáčkách. Tím se dosáhne větší bezpečnosti, zkvalitnění pracovní činnosti a na travnatých plochách dochází k minimálnímu prokluzu.
  • Zadní kola jsou zapojena s předními koly v řadě za sebou,takže zadní kola mohou v případě potřeby a při využití hydraulického systému podporovat činnost předních kol,např. při prokluzu, za vlhka či při jízdě ve svahu. Tak je za jakýchkoliv pracovních podmínek zajištěno optimální využití výkonu motoru a nižší spotřeba paliva představuje menší zatížení životního prostředí.

Model

Motor

Výkon motoru

Palivová nádrž

Pohon

Pojezdová rychlost

Šíře pracovního záběru

Objem zásobníku

Rozměry s žací lištou (dxšxv)

Hmotnost s žací lištou

Profihopper PH 1250 zDrive

Profihopper PH 1250 zDrive

Profihopper PH 1250 iDrive

Profihopper PH 1250 iDrive

Profihopper PH 1250 4WDi

Profihopper PH 1250 4WDi

Lombardini FOCS Diesel

Lombardini FOCS Diesel

Lombardini FOCS Diesel

18 / 24,5 kW/k.

18 / 24,5 kW/k.

18 / 24,5 kW/k.

20 l

20 l

20 l

hydrostatický, pohon 2 kol, 2 hydromotory a 2 hydraulická čerpadla

hydrostatický, pohon 2 kol, 2 hydromotory a 2 hydraulická čerpadla

hydrostatický, pohon všech kol, 4 hydromotory a 2 hydraulická čerpadla

vpřed 0-12 / vzad 0-12 km/h

vpřed 0-12 / vzad 0-6 km/h

vpřed 0-12 / vzad 0-6 km/h

125 cm

125 cm

125 cm

730 l

730 l

730 l

2785x1482x1994 mm

2785x1482x1994 mm

2785x1482x1994 mm

1050 kg

1070 kg

1100 kg