Štěpkovač Eliet Super Prof Cross Country

  • Úvod
  • Štěpkovač Eliet Super Prof Cross Country

Samojízdný štěpkovač Eliet Super Prof v pásovém provedení Cross Country zpracovává větve a zelený odpad o maximálním průměru dřevní hmoty 130 mm.

Vlastnosti Eliet Super Prof Cross Country

  • Minimální náklady na údržbu
    Stroj byl vyvinut s perspektivou nízkých nároků na údržbu tak, aby kontroly a údržba nebyla časově ani finančně náročné. Interní systém řízení stroje Super Prof Cross Country pomáhá dodržovat harmonogram údržby. Pravidelná údržba tak snižuje riziko možných vysokých nákladů na opravy. Nožový systém je necitlivý na cizí tělesa a jeho údržba je jednoduchá, zvládne ji samotný uživatel. Pouze omezený počet dílů podléhá opotřebení, což pak udržuje vysokou hodnotu stroje i pro jeho příp. následný prodej.
  • Maximální flexibilita a úspora času
    Stroj štěpkuje dřevo stejně dobře jako zelený odpad. Materiál nemusí být dopředu nijak tříděn. Používáte štěpkovač s vlastním pohonem, který se sám dopraví na místo pracovního nasazení. Což znamená, že nemusíte ztrácet čas přemisťování materiálu ke stroji.
  • Zaručená spolehlivost provozu
    5000 spokojených zákazníků ze 30 zemí potvrdilo pověst tohoto vysoce úspěšného stroje s jeho robustní konstrukcí založenou na jednoduchém, velmi dobře promyšleném designu patentované technologie s nízkými nároky na údržbu.
  • Maximální využití
    Patentovaný systém štěpkování Eliet využívá slabosti dřeva, a proto vyžaduje minimální výkon motoru. Kompaktní stroj se svým širokým podavačem umožňuje štěpkování větví a biodpadu až do tloušťky 13 cm. Odřezky větví nemusí být řazeny před štěpkováním, větve není třeba nijak zastřihávat před jejich zpracování ve stroji. To vše přispívá k obrovské časové úspoře. Systém ABM zajišťuje, že motor vždy pracuje s maximální kapacitou a že spotřeba paliva nikdy nepřekročí 3 litry za hodinu. Volitelný systém ECOEYE™ snižuje spotřebu paliva v pasivním režimu provozu, přináší tak další značnou úsporu. A konečně stroj snižuje ekologickou zátěž produkovanou Vaší společností.
  • Plnicí otvor
    Plnicí otvor je záměrně široký ovšem nikterak neomezuje kompaktnost stroje. Násypka se stává podstatně větší, zejména v horní části. To přispívá ke zvětšení podávacího stolu, umožňuje to obsluze rychlejší vkládání zeleného odpadu a mít obě ruce volné pro manipulaci s odpadem. Speciální tvar stěn násypky tlačí odpad směrem k 45 cm široké centrální dolní části násypky. Toto ploché dno se již více nezužuje směrem k podávacímu válci. Podávací válec se může zvednout až o 13 cm, což vytváří obrovský plnicí otvor. Tato funkce je vysoce ceněna profesionály, když vkládají větve s mnoha rozvětveními nebo objemný odpad po prořezávání.
  • Inteligentní stroj
    Všechny funkce stroje jsou seskupeny na přehledné palubní desce v přední části stroje. Velký LCD displej vyniká ve středu mezi klíčkem k zapalování a klapkou sytiče. Prostřednictví LCD displeje pak Super Prof komunikuje se svou obsluhou. Kromě zobrazování užitečných funkcí stroje informuje také o potřebě údržby. Pod displejem je nejdůležitější tlačítko stroje: tlačítko "AKCE". Toto elektronické ovládání elektromagnetické spojky zapojuje nožový systém a Axelero™ a zajišťuje aktivaci podávacího válce. Jedním stisknutím tlačítka se probouzí „zvíře“ Super Prof Cross Country.
  • Snadné plnění
    Aby bylo zajištěno jednoduché a intuitivní ovládání, ovládací mechanismus podávacího válce byl jasně a vizuálně oddělen. Tlačítka v dosahu umožňují zvolit směr pohybu válce (vpřed/zpět). Integrované LED podsvícení v tlačítku ukazuje zvolený směr pohybu. Jeden stisk nouzového madla nebo jednoho z tlačítek ruší volbu pohybu válce a okamžitě zastavuje podávací válec. Konečně i toto provozní zjednodušení je zaručenou úsporou času.
Motor Briggs&Stratton Vanguard V-Twin
Výkon motoru 18 k.
Palivová nádrž 18 l
Max. průměr dřevní hmoty 130 mm
Pracovní výkon max. 6,0 m3/h
Posuv materiálu - rychlost posuvu 23 m/min.
Pohon nožového ústrojí elektromagnetická spojka, XPA 3120 Powerband
Počet nožů 24 ks, otočné RESIST/8
Pracovní šířka štěpení materiálu 480 mm
Výška vyhazovacího komínu 2000 mm
Rozměry (dxšxv) 2000x890x1450 mm
Hmotnost 502 kg

Jihomoravský kraj

Královéhradecký kraj

Liberecký kraj

Moravskoslezský kraj

Pardubický kraj

Středočeský kraj

Ústecký kraj