Pracovní vozík Toro Workman série GTX

  • Úvod
  • Pracovní vozík Toro Workman série GTX

Workman GTX přináší novou úroveň obslužných vozidel pro údržbu hřišť. Lze zvolit variantu s jednoválcovým benzínovým motorem s výkonem 14 koní nebo elektrický 48-voltový model s bezúdržbovým AC motorem. GTX je nejkompaktnějším zástupcem z modelů Toro Workman. Toro se při vývoji modelu Workman GTX řídilo zpětnou vazbou od greenkeeperů, z čehož pramení zlepšený poměr výkonu k hmotnosti zvyšuje celkovou nosnost a produktivitu.

Kompaktní velikost vozidla neznamená ústupky v síle. Celková nosnost vozidla činí 544 kg, nosnost samotné korby pak 363 kg. Workman GTX může táhnout přívěs o hmotnosti 454 kg. Téměř nezničitelný exteriér a práškovaný rám i podvozek poskytují modelu Workman GTX vysokou odolnost. Toro na tento aspekt kladlo velký důraz a podrobilo GTX náročným testům, bez jakéhokoli slitování.

Jedinečná konstrukce dvoudílného rámu spojeného kloubem pro dosažení optimálního kopírování terénu. Při tvorbě odpružení Toro využilo modifikované nápravy MacPherson a tlumičů s vinutými pružinami na všech čtyřech kolech. Tato konstrukce umožňuje větší rozsah odpružení a seřiditelnost jejích prvků. Výsledkem je pak hladší jízda a snížená únava obsluhy.

Pro řízení byl zvolen systém hřebene a pastorku, který je nám také známý z automobilového průmyslu. Poskytuje více kontroly při jízdě a snižuje sílu nutnou k řízení, ať při naloženém či prázdném vozidle. Celkové jízdní vlastnosti dotváří hydraulické diskové brzdy. Mají vynikající brzdný efekt, minimální potřebu údržby, žádné seřizování lanka a méně síly nutné aplikovat na pedál než u brzd mechanických. Je tak docíleno spolehlivé a konzistentní brzdné síly.

Greenkeepeři ocení ergonomické uspořádání včetně místa na odkládání a USB port pro dobíjení. K široké škále příslušenství patří upínání předmětů v korbě, regálový systém pro převoz nejrůznějšího nářadí, terénní pneumatiky a mnoho dalších. Workman GTX má také přední a zadní závěsná zařízení, která rozšiřují obzory adaptability stroje. Lze tak připojit například konzoli pro buben hadice, přepravní rampu ručně vedeného rozmetadla hnojiv nebo jednoduché upínání pro velké koše na odpadky. Workman GTX si můžete uzpůsobit dle potřeby čelním ochranným rámem, kabinou, stříškou či elektrickým sklápěním korby.

Model

Motor

Rychlost

Maximální nosnost

Max. tažná síla

GTX

GTX

GTX Electric

GTX Electric

benzínový 1-válec 14 HP

elektrický 48 V (8 x 6 V)

25,6 km/h

25,6 km/h

544 kg

544 kg

454 kg

454 kg