Motorový rosič Solo 423

  • Úvod
  • Motorový rosič Solo 423

Motorový rosič Solo 423 je vhodný k ošetřování vinohradů, sadů, zalesněných ploch, zahrad i parků. Vedle ochrany rostlin se používá rovněž k dezinfekci a likvidaci škůdců ve skladech, stájích atd.

Výkonný motor pohání ventilátor, který vyrábí stlačený vzduch. Proud stlačeného vzduchu pak strhává postřikový prostředek a vytváří velmi malou kapičku, která se vznáší prostorem a usazuje se na rosený povrch ze všech stran a proniká do všech štěrbin a záhybů. Pro rosení je možné používat vyšší koncetrace postřiků a proto je dostačující nádrž o objemu 12 l. Na místě kontaktu rosiče se zády je měkčená opěrka zad a rosič je nesený na širokých rovněž měkce polstrovaných popruzích. Proud vzduchu se ovládá páčkami na rukojeti, dávkování postřiku se upravuje přepínáním u trysky. V dodávce rosiče je obsažena koncovka trysky, na kterou se dají nasadit různě tvarované mřížky - mřížka širokého rozstřiku, vratná mřížka nebo mřížka, která proud rozdělí do dvou stran. Mřížky jsou rovněž součástí dodávky.

Jako příslušenství se dodává čerpadlo kapaliny, které natlakuje postřik a umožní ve spojení s prodlužovacími trubkami pro proud vzduchu, aby se jemné kapičky dostaly do větších vzdáleností resp. výšek. Dále je možné dokoupit trysku na rozdělení proudu vzduchu a postřiku do dvou stran a dávkovací zařízení pro velmi přesné dávkování silně koncetrovaných postřiků. Zajímavým doplňkem rosiče 423 je i adaptér k přestavbě rosiče na poprašovač, resp. rozmetač granulátu, semen atd.

Motor Solo 2T
Zdvihový objem 72,3 ccm
Max. objem vzduchu 1400 m3/h
Horizontální dosah 12 m
Objem nádrže 12 l
Těsnění NBR
Hmotnost 11 kg

Jihomoravský kraj

Moravskoslezský kraj

kraj Vysočina

Zlínský kraj